Mörkövaaran Aaveritari nukkui 16.5.2012 pois 17-vuoden iässä. Se riehui tuttuun tapaan tarhakavereiden kanssa, kunnes yksi hevosista potkasi vahingossa liian voimakkaasti Aavetta jalkaan. Aave ei varannut lainkaan jalallensa ja eläinlääkäri tuli toteamaan sen mitä pelkäsinkin; jalka oli pahasti murtunut ja Aave oli fiksuinta päästää kärsimyksistänsä. Tamma oli yksi tallin upeimmista hevosista ja jätti jälkeensä monia hienoja suomenhevosvarsoja. Toivottavasti Aaveella on nyt hyvä olla taivaslaitumilla.VIRTUAALIHEVONEN

Mörkövaaran Aaveritari

Mörkövaaran Aaveritari "Aave" s. 24.02.2008 (ikääntyminen)
suomenhevonen, tamma kasvattaja Mörkövaara
VH04-018-2886 omistaja VRL-01080 (Moondance)
154cm Helppo A / 100 cm (yleis)
Kilpailukalenteri YLA1, ERJ-II, SLA-I, KRJ-II

Palkittu 31.01.2012 palkinnolla YLA1 (AP5) pistein 140
Palkittu 15.01.2012 palkinnolla KRJ-II pistein 97
Palkittu 07.10.2009 palkinnolla ERJ-II pistein 118
Palkittu 23.11.2008 palkinnolla YLA2 pistein 129

Aave on oikea suomenhevonen - rehellinen, reipas, yhteistyöhaluinen ja mielettömän kiltti. Sen sydän on puhdasta kultaa ja neiti myös näyttää sen. Lisäksi Aave on ulkomuodoltaan hurmaava - paksun, tuuhean otsatukan alla tuikkivat tummat silmät. Ratsastaessa tamma on rauhallinen ja maltillinen, eikä hermostu vaikka kuski tekisi kuinka paljon virheitä. Se olisikin loistava opetushevosena. Aave on rehellinen ja yrittää aina parhaansa, vaikka ei asiaa osaisikaan kunnolla tai sitä ei liiemmin huvittaisi. Hoitaessa neiti on sydäntenmurskaaja ja oikein rauhallinen, sekä seurallinen tapaus. Se katsoo suurilla silmillään ja tulee aina välillä tökkäisemään turvallaan, kuin kertoakseen että nauttii käsittelystä tai että rapsuta lisää. Aavelle pystyy tekemään mitä tahansa, eikä se hätkähdä mistään. Kengitys ja eläinlääkärikäynnit ovat siis helppoa tämän neidin kanssa - onneksi. Ainut mikä saa Aaveen käyttäytymään välillä villihevosen lailla on ensimmäiset pakkasyöt syksyllä - silloin ei ole tietoakaan kiltistä ja rauhallisesta neidosta.

Hoitaessa tämä neiti on utelias ja seurallinen, sekä oikein rakastettava persoona. Aina välillä Aave tökkäisee sinua turvallaan ja kerjää rapsutuksia - kun hiemankin rapsutat neidin säkää, se nostaa päänsä ylös ja hörisee tyytyväisenä väännellen alahuultaan. Aave antaa harjata joka puolelta ongelmitta, eikä varusteidenkaan kanssa tarvitse koskaan tapella. Se avaa suunsa kiltisti ja tuntuu vetävän vatsan sisään kun vyö kiristetään. Kaviot nousevat ylös hienosti ja Aave pitää niitä kuuliaisesti ylhäällä, eikä nojaa sinuun koko painollansa. Yleensä kun päästät kaviosta irti, tamma varmuuden vuoksi pitää sitä vielä hetken ylhäällä. Sille pystyy tekemään mitä vaan ja esim. peseminen on todella helppo. Kengitys ja eläinlääkärikäynnitkin sujuvat moitteettomasti ja Aave on heidän mieleensä - useimmiten kuulee, että kumpa kaikki hevoset olisivat samanlaisia.

Ratsastaessa tamma on rauhallinen ja maltillinen, eikä hermostu vaikka kuski ei asiaansa osaisi ja antaisi ristiriitaisia apuja. Neiti yrittää aina parhaansa - jopa silloinkin, kun asia ei ole täysin hallussa. Se on todella oppivainen ja opetteleekin mielellään uusia asioita, sillä se saa Aaveen mielenkiinnon pysymään yllä. Kouluratsastuksessa tamma nauttii selkeästi siitä, että saa tehdä pikkutarkasti asioita. Se kulkee kauniisti ja käyttää rehellisesti takapäätään, eikä yritä fuskata mistään tehtävistä. Aavetta on helppo ratsastaa kaikilla avuilla ja erityisesti painoapu on tärkeä. Tammalla on näyttävät askeleet ja se on hyvin eteenpäinpyrkivä. Pidätteet toki menevät läpi ja Aave kulkee hitaasti, jos selässä on epävarmempi ratsastaja. Kokeneen kanssa neiti menee hienosti ja reippaasti. Esteillä Aaveesta löytyy tarvittavaa vauhtia, mutta koskaan ei kaahoteta pää viidentenä jalkana. Se kuuntelee pidätteet oikein hienosti ja pienestäkin käskystä lyhentää tai pidentää askeltaan. Sen hyppytyyliä on usein kehuttu ja hevonen käyttääkin selkäänsä kunnolla ja jaksaa nostaa koipiaan hienosti. Tiukatkin mutkat onnistuvat, vaikka monet luulevat Aaveen olevan melko jäykkä ja kankea kokonsa takia - älkää antako ulkomuodon hämätä. Maastossa se on todella rauhallinen ja rakastaa pitkiä maastolenkkejä. Ne tuovat mukavaa vaihtelua arkeen. Aave ei säiky mitään ja kuuntelee ratsastajaa hienosti maastossakin.

Kilpailupaikalla Aave on itse rauhallisuus ja saa hermostuneen kuskinkin rauhalliseksi tuosta vaan. Tai mikäli kuski ei rauhoitu ja sählää radalla, ei Aave siitä hermostu vaan yrittää parhaansa. Lastauksen tai kuljetuksen kanssa ei ole mitään ongelmia, sillä tamma osaa käyttäytyä hienosti. Traileriin se menee epäilemättä ja kuljetuksen aikana mutustelee heiniään rauhallisena. Kilpasuoritukseen Aave keskittyy aina parhaansa mukaan ja se antaakin itsestään kaiken jokaisessa suorituksessa. Kunniakierros on Aaveen mielestä parasta ja se rakastaa kaikkea saamaansa huomiota. Välillä lentää takapääkin kunniakierroksella, mutta saahan rauhallisimmatkin tapaukset joskus irroitella! Kilpailuiden jälkeen Aave odottaa aina saavansa palkkioksi rapsutuksia tai porkkanoita, joten muistahan aina antaa ne.


Sukutaulu ja -selvitys

i. Mörkövaaran Laukkuvaras
  SLA-I, YLA2
ii. Kurittoman Leijonaraita
  YLA2, KRJ-IV
iii. Pohjantähti
  KTK-III
iie. Pirtsakka WQ
 
ie. Ellenin Titta
  YLA2, VVJ-I, KRJ-I, SLA-I, Vir Mva Ch
iei. Nestori Miikkulainen
  VVJ-II
iee. Tiiti
  KRJ-IV, VVJ-II, YLA3
e. Veripiika KAT
  YLA2
ei. Nefertarin Xalmiakki
 
eii. R.I. Lumilyhty
  YLA1, KTK-III
eie. Khan Hehkuva Myy Hapero
  Ch, KTK-II
ee. Lakean Maktaleena
  Ch, KTK-III, YLA2, ERJ-III, SLA-II
eei. R.I. Manteli
  Ch
eee. Ruskan Purppura
 


Jälkikasvu

o. Moon Haamu s. 24.12.2011
o. Moon Aamunkoi s. 25.11.2011
o. Moon Aavekapina s. 27.09.2009
o. Moon Matonen s. 13.09.2008
o. Moon Urbaani s. 01.09.2008 KTK-II, Vir Mva Ch
t. Moon Aavetar s. 20.07.2008 ERJ-III


Päiväkirja ja valmennukset

Aaveen kuulumiset 23.01.2012
Viimeksi olen kertoillut kuulumisia niin pitkän aikaa sitten, etten edes tiedä mistä aloittaa. Jos vaikka aloitan tärkeimmästä, eli Aaveesta! Tammalle kuuluu hyvää ja se on pysynyt terveenä, sekä suhteellisen näpsäkässä kunnossa kilpaeläkkeestä huolimatta. Aave tosin on niitä hevosia, jotka pelkästä ruoan näkemisestä lihovat heti kymmenen kiloa lisää. Aaveen kakarat ovat menestyneet upeasti; meille jäänyt Urbaani on KTK-II & Vir Mva Ch ja nyt jo lopetettu Moon Aavetar on ERJ-III palkittu. Yhden varsan olen ajatellut Aaveella vielä teettää. Haaveena on saada Moondanceen neidistä myös estepainotteinen hevonen.

Aaveen kanssa käytiin KRJ-laatuarvostelussa näyttäytymässä. Kuten yleensäkin, niin ykköspalkinto jäi kolmen pisteen päähän. Aave teki kyllä hyvän suorituksen, joten olin tyytyväinen siihen ja palkintoon. Fiksu voikin jo arvella, eli tamma palkittiin KRJ-II palkinnolla pistein 97. Se on hyvä saavutus, mutta harkinnassa on silti, josko palkintoa yritettäisiin korottaa. Tarkoitus on myös änkeä uusimpaan YLA-laatuarvosteluun mukaan, joten peukut pystyyn että mahdumme siihen ja palkinto korottuu ykköseen!

Lumisia terveisiä ja laatuarvostelupalkinto 10.11.2009
Aaveelle kuuluu oikein hyvää, mamma on ottanut kaiken riemun irti ensilumista. Maastossa ratsastaminen on aika mahdotonta toistaiseksi, sillä Aave vain tahtoisi piehtaroida tai lähteä laukkailemaan pellolle. Eikö tuon kokoista järkälettä ihan hevillä pidelläkään. Turvallisinta siis ratsastaa tylsässä maneesissa ja vääntää tylsää koulu ja tylsää esteitä. Tarhassa tamma saa riehua sydämensä kyllyydestä ja kyllä moni on erehtynyt kysymään, että moniko kesäinen tuo varsa tuolla tarhassa on. ;) Se on meidän Aave, meidän 12-vuotias tamma.

Ilmoitin Aaveen syksyn mittaan esteratsastuksen laatuarvosteluun. Veikkailin, ettei sieltä tule kuin korkeintaan kolmospalkinto. Yllättyneenä huomasin, että oho, Aave on palkittu ERJ-II palkinnolla pistein 118p. - harmittavasti jäi muutamasta pisteestä uupumaan ykköspalkinto. Kunhan Aaveen vauvat saavat kilpailuita alle, olisi tarkoitus yrittää korottaa palkintoa! Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen meidän tammamammasta, erittäin hieno suoritus! <3

Syksy saapuu jälleen 23.09.2009
Se on sitten taas syksy, lehdet vaihtavat väriään ja putoavat sen jälkeen pian maahan. Ensimmäiset pakkasyöt saavat hevoset ylipirteiksi ja osan jopa aivan mahdottomiksi ; kyllä, Aave kuuluu tähän luokkaan, joka tuntuu saavan syksystä hyvän syyn hölmöillä. Yleensä melko rauhallinen tamma on taas kuin ohjus, joka sinkoilee joka suuntaan ratsastaessa ja taluttaessa. Tänäänkin hain neidin tarhasta, jolloin se heti portin auettua päätti lähteä laukalla talliin. Olin urhea, enkä irroittanut riimunnarusta (on varmaan näky, kun tallinomistaja roikkuu heinämahaisen suomenhevosen perässä pitkin maita ja mantuja) ja kun selvisin takaisin ylös, raahasin Aaveen takaisin tarhaan. "Idiootti, siitä portista kuljetaan nätisti, se ei syö tollasia lihavia suomenhevosia!" Joko saarna tai jokin muu sai Aaveen ymmärtämään, että mitä enemmän se vikuroi, sen kauemmin se joutuu oleen heinistä erossa.

Noo, ratsastaessa sama linja jatkui, kuten voitte arvata. Muuten Aave on ollut oikein kiva ratsastaa ja kilpailuissakin on mennyt mallikkaasti. Aavetta rauhallisempaa hevosta saa kyllä hakea, mutta jokin tässä syksyssä saa jopa Samin (tallin rauhallisimman tapauksen) hieman sähläämään. En osaa lukea hevosten ajatuksia, joten en osaa kertoa syytä siihen. Selvisin kuitenkin ratsastuksesta ehjin nahoin ja Aave oli aika väsynyt päästyään takaisin karsinaan. Tehtävä oli siis suoritettu tällä erää, seuraavia haasteita kauhulla odottaen.

Yleislaatuarvostelupalkinto 12.02.2009
Aave on kerännyt viime kerrasta meriittejä itselleen - tai no, meriitin jos tarkkoja ollaan. Se palkittiin yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla ja sai mukavan ison pistemäärän. Ehkä uusinnassa saadaan ykköspalkinto. ;) Aaveelle kuuluu hyvää, se kilpailee enää lähinnä valjakkoa ja kenttäratsastusta. Tammalla on kasassa iso määrä sijoituksia jo esteiltä ja koulusta. Tarkoituksena olisi kohta taas hankkia neidille jostain poikaystävä ja toivoa, että sieltä putkahtaisi maailmaan suloinen ja rauhallinen pikku-Aave, mieluiten tammaversiona, mutta eihän meillä mitään oriakaan vastaan ole.

Lehtien putoamista ja kuulumisia 01.11.2008
Syksy, putoavat lehdet ja ensimmäiset pakkaskelit ; hevoset ovat aivan mahdottomia ja ylivirkeitä. Aavekin on ihan kahjo vaihteeksi. Tänään satuloin Aavetta, niin hevonen ei malttanut seistä paikoillaan ollenkaan. Sidoin sitten sen kiinni ja siitäkös neiti suuttui. Se alkoi riuhtoa päätään, jolloin riimu hajosi ja tamma pääsi vapaaksi. Se työnsi oven auki ja lähti satula selässään juoksemaan pitkin maita ja mantuja. Onneksi ahne possu tuli luokseni, kun hiukan ravistelin kauraämpäriä. Jatkoin satuloimista suljetun karsinanoven takana.

Maneesiin päästyä tamma vain pyöri ja hyöri. Jouduin nousemaan selkään tamman kävellessä, sillä se ei oikeasti seissyt hetkeäkään aloillaan. Alkukäynti oli reipasta, mutta heti raviharjoituksiin päästyä tamma otti ja lähti. Se painoi päänsä alas, heitti mukavan pukin ja lähti laukkaamaan ympäri maneesia. Kiskoin minkä pystyin ja sain Aaveen pysähtymään. Nousin selästä pois ja hain liinan, jonka avulla juoksitin Aavetta oikein kunnolla. Se hikosi ja alkoi hieman rauhoittua, joten uskaltauduin takaisin selkään. Lopputunti menikin hienosti ja Aave oli taas oma normaali itsensä.

Tarhassa tamma laukkaili ympäriinsä ja heitti hienoja pukkeja - niissä en todellakaan olisi halunnut itse olla! Jotkut ovat pirteitä pakkasten tullessa, mutta Aave oli kyllä tuhat kertaa enemmän kuin vain hieman pirteä. Sille ei selvästikään pakkasilmat sovi! Toivotaan, että tamma tasoittuu ja alkaa olla oma normaali itsensä pian.

Kotiutumista ja ensimmäisiä kilpailuita 21.09.2008
Aave on kotiutunut Moondanceen todella hienosti ja muut hevoset ovat tämän kiltin neitokaisen hyväksyneet hienosti. Olemme aloitelleet yhteistä kilpauraa ja sijoituksia on jo ropissut jokunen. Aave on osoittaunut oikeaksi kultakimpaleeksi, josta en taatusti koskaan luovu. Neiti on myös astutettu ja hieman jännittää, että millainen vauva sieltä putkahtaa maailmaan.

Tänään aamu valkeni kylmänä, mutta aurinkoisena. Ei syysaurinko enää paljoa lämmitä ja tuntuu, että hevoset alkavat kasvattaa jo talvikarvaa. Aave availi unisena silmiään, kun avasin karsinan oven viideltä aamulla. "Ylös nyt, laiskiainen", rohkaisin ja Aave kömpi pystyyn ravistellen turkistaan puruja. Pikainen puunaus ja jouhien selvitys samalla kun neiti mutusti tyytyväisenä aamuruokaansa.

Matka sujui hienosti, kuten aina Aaveen kanssa. Kilpapaikalla itse hermoilin, mutta neiti oli itse rauhallisuus ja verryttely sujui hienosti. Sitten oli meidän vuoro lähteä radalle ja jalkani tärisivät paljon. Aave oli kuitenkin varman oloinen ja lähtömerkin jälkeen se laukkasi tasaisesti ensimmäiselle esteelle. Hienostihan se pieni rata sujui ja neiti oli kuin unelma ja sai omankin jännitykseni katoamaan. Tyhmää jännittää 80cm luokassa, kun 160cm luokat menevät tuosta vaan - mutta silloin on ollut alla tuttu ratsu, nyt Aaveen kanssa vasta aloittelemme kisauraa. Kolmansiksihan me tulimme ja voi että neiti oli ylpeä itsestään, kun rinta pörhössä laukkasi kunniakierroksella ja heitti jopa muutaman ilopukin!
Estevalmennus 17.10.2009, valm. kuusnelonen.
Eilisen koordinaatioharjoittelun jälkeen tänään treenaisimme suoraan ratsastusta esteen kera. Laitoin pituushalkaisijalle yhden puomin ja tolpat odottamaan esteen rakennusta. Tulimme harjoitusta ensin käynnissä, mikä osoittautui erittäin hankalaksi. Tamma vaihteli painoaan puolelta toiselle ja venkuloi itsensä aivan vinoon. Tie oli kaikkea muuta kuin suora. Vaadin ratsastajalta rauhallista istuntaa, rauhallisia pohkeita ja tasaista kättä, jotta tamma kykenisi suoraan tiehen. Muutamien toistojen jälkeen harjoitus onnistui. Raviin siirtyessämme nostin puomin ristikkoon. Aave tuli erittäin reipasta ravia ja tie oli hyvä ja suora. Ristikon ylitys oli pyöreä ja laskeutuminen tuli laukalle. Käskin kuitenkin jatkaa vielä ravissa ennen kuin siirtyisimme laukkaan. Laukkaharjoitus tuntui tuottavan hankaluuksia reaktionopeuden kanssa. Nyt ristikko oli 80cm este ja laukka reipasta. Käännöksen tuli olla tiukka, mutta tasapainoinen. Este itsessään ei tuottanut ongelmia. Laukkatiekin oli helpompi kuin käynnissä. Lopputunnista Aave alkoi hiota ja kuumua turhan paljon. Tamma alkoi häseltää ja suoritus alkoi kärsiä.

Estevalmennus 16.10.2009, valm. kuusnelonen.
Aave kulki lämmittelyssä laiskanoloisesti, joten käskin ratsukkoa tekemään hieman temponhidastuksia ja lisäyksiä pitkillä sivuilla ravissa ja laukassa. Aave alkoi heräillä ja tamma alkoi myös hellittää niskasta n.15min venkoilun jälkeen. Aave rentoutui ja alkoi olla täsmällisempi temponvaihteluissaan. Laitoin pitkälle sivulle 4 kavalettia. Niiden jälkeen oli muutama metri tilaa ja jälleen 4 kavalettia. Aave oli verryttelyn jälkeen tasapainoisen oloinen ja tuskin tuottaisi ongelmia kavalettien kanssa. Tamma tsekkaili koipiaan astuessaan ensin käynnissä kavalettien ylitse. Muutaman toiston jälkeen neiti ymmärsi mitä siltä haettiin ja aloitimme harjoituksen ravissa. Aave tuli rauhallisesti kavaleteille. Vähän liiankin rauhallisesti. Sen jalat nousivat kyllä tarpeeksi korkealle, mutta askelen pituus ei riittänyt ja tamma kompuroi itsensä poikittain kavalettien väliin. Uudestaan ratsukko tuli päättäväisemmin ja Aave suoritti kavaletit hienosti ja sulavasti. Tänään oli hieman helpompi päivä.

Estevalmennus 14.10.2009, valm. Pirre
Jo verryttelyssä Aave näytti kyntensä, se kulki verkkaisesti, mutta silti täysin tuntumalla. Tamma myöskin muuttui vetreäksi todella pienellä mutkaverryttelyllä. Aloitellessamme pienen kavalettisarjan kanssa, alkoi vauhti kummasti nousta. Sait Aaveen kuitenkin takaisin lapaseen nopeasti, jolloin pystyimme aloittamaan työskentelyn. Toimitte täydellä yhteisymmärryksellä ja yhdessä. Teimme paljon tempo harjoituksia, joka toinen este kovaa ja joka toinen este hiljaa. Näissä huomasin pienia vaikeuksia, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi Aavekin ymmärtää homman jujun ja kuuntelemaan tarkemmin apuja. Erityistä kiitosta antaisin loistavasta hyppytekniikasta ja pirteästä hevosesta. Onnea laatuarvosteluihin, mikäli niihin olette osallistumassa!

Kouluvalmennus 12.10.2009, valm. Pirre
Tapasimme ratsukon kanssa toista kertaa, mutta tälläkertaa kouluratsastuksen merkeissä. Aaveella oli tänään hieman laiskapäivä, liekö johtuen masentavasta syysloskasta? Vaikka sait nähdä runsaasti vaivaa tamman hereille saamiseksi, se kannatti! Aave oli pienen herättelyn jälkeen todella hyvässä vireessä ja näytti upealta, se myös hakeutui helposti muotoon. Harjoittelimme yleisellä tasolla erityisesti askellajin vaihtoa, ja oikean temmon hakemista. Turhan paljon sinun ei tarvinnut liioitella apuja, perussuomalaisena Aave teki niinkui käskettiin, eikä edes harkinnut fuskaavansa mistään. Työskentelyänne oli mukava katsella, jälleen!

Kouluvalmennus 24.02.2009, valm. fenella
Jo verryttelyssä näki että Aave on yhteistyönhaluinen ja myös lahjakas. Sen askellus oli erittäin keveän näköistä mikä on aika harvinaista suomenhevoselta. Laitoin teidät tekemään ravivoltteja ja pääty ympyröitä ja tamma taipui nätisti. Se ei hangoitellut apujasi vastaan, mutta istunnassasi oli hieman parantamista. Valmennuksen edetessä sekin parantui paljon kun huomasit miten pystyt istumaan satulassa ilman että pompotti. Kaiken kaikkiaan teitä oli erittäin ilo katsella ja valmentaisin teitä mielellään uudestaan.

Kouluvalmennus 04.12.2008, valm. dracey.
Odottelin valmennustunnille jämäkkää suomenhevoruunaa ilmoittautumisen nimen perusteella, mutta maneesiin astelikin varsin suloinen liinatukkainen tammaneiti. Aave oli heti lämmitelystä asti selkeästi yhteistyöhaluinen ja se kulki heti kauniista ratsastajansa apujen mukaan. Kuitenkin se hieman yritti aina välillä ajautua himpun kuolaimen taakse mutta Aaveen ratsastaja korjasi tämän ongelman hyvin. Alkuverryttelyksi Aaveen kanssa tehtiin paljon isoja voltteja, kolmikaarisia sekä loivia avotaivutuksia, tamma alkoikin polkea varsin terhakasti takajaloillaan rungon alle sekä kantoi itsensä ryhdikkäänä hyvin kuolaimella. Ravityöskentelystä siirryttiin keskiympyrälle ja laukkatyöskentelyn pariin. Ensialkuun nostot tehtiin käynnistä ja laukattiin puolikas ympyrä jonka jälkeen siirryttiin pohkeenväistöön samaisella ympyrällä yhä edeten. Aluksi Aave yritti hieman ennakoida ratsastajansa apuja väistön kanssa mutta ratsastaja rauhoitti sen menoa hyvin. Loppuverryttelyn painopiste oli suurimmaksi osaksi eteen-alas työskentelyssä ja Aave tuntui ymmärtävän jutun juonen hyvin. Se ravaili kaula ja selkä pitkänä, turpa maneesin pohjaa viistäen sekä tyytyväisesti pärskähdellen. Mukavan oloinen ratsukko, Aaveessa on selkeästi paljon potentiaalia.

Estevalmennus 03.12.2008, valm. Veera
Kentälle asteli kaunis, sirohko suomenhevonen. Se näytti todella lupaavalta ratsulta ja niimpä aloitimme heti. Teimme ensin erilaisia ravin lyhennyksiä ja pidennyksiä puomeilla. Onnistui niin pikkuvälit, kuin isotkin hyvin. Teimme sitä molempiin suuntiin myös laukassa. Sitten nostin "in-out" sarjan n. 90cm:iin. Olitte ensin päädyssä ympyrällä ja sitten hyppäsitte. Väli oli ensin suht iso ja selvititte sarjan kunnialla. Sitten pienensin väliä. Sinulta unohtui pohkeet ja Aave kielsi. Tulitte heti uudestaan ja koska pehkeesi olivat kunnolla kiinni, hyppäsi aavekin nätisti. Sillä oli tosiaan hyvä hyppytyyli ja se näytti hallitulta ja pehmeältä. Tulitte vielä toiseen suuntaan onnistuneesti. Aave oli koko ajan rauhallinen, vaikka oltiin uudessa paikassa. Hyvään hyppyyn lopetimme ja saitte ottaa itseksenne ympyröitä ravissa ilman jalustimia.

Estevalmennus 23.10.2008
Aavetta ja hänen ratsastajaansa oli ihana neuvoa, tosin paljon neuvottavaa ei ollut. Yleensä hevoset menevät ihan kiihkoiksi esteillä, mutta Aave vain jatkoi samaa rauhallista tahtia, toki se teki lisäykset joita harjoittelimme esteiden välillä, hyvin. Hirveästi en osaa kertoa, meni niin hyvin. Mukava ratsukko!

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sislln copyright misery. 2014
Moondance on tysin virtuaalinen talli ja mitn ei ole oikeasti olemassa!