Typyn Haavekuva jouduttiin lopettamaan jalan murtumisen vuoksi 02.01.2014 15-vuotiaana. En tiedä tarkkaan, mitä tapahtui, mutta ilmeisesti toinen hevonen oli potkaissut sitä tarhassa hokkikengällä etujalkaan säären kohdalle ikävin seurauksin.VIRTUAALIHEVONEN

Typyn Haavekuva

Typyn Haavekuva "Haave" s. 13.11.2011
suomenhevonen, tamma kasvattaja Tytti Virtanen
VH13-018-0002 omistaja VRL-01080 (Moondance)
152cm, rautias Helppo B / 100 cm (este)
Kilpailukalenteri

Haave on hieman kärsimätön hoitaessa. Se ei jaksaisi ylimääräistä seistä aloillaan, vaan haluaa asioiden tapahtuvan reippaasti. Satulan laittaminen saa Haaveen usein näyttämään hapanta naamaa, mutta muuten tamma on kiltti. Taluttaessa sillä tuntuu olevan kiire jatkuvasti, eikä se oikein malta kuunnella aina taluttajaa. Kengitys, peseminen ja eläinlääkärin toimenpiteet sujuvat yleensä ilman suurempia ongelmia, jos Haave vain malttaa keskittyä asiaansa. Tamma on seurallinen muiden hevosten suhteen ja nauttii suuren lauman jäsenenä olemisesta.

Ratsastaessa Haave on reipas ja herkkä hevonen. Sen alaa on ehdottomasti esteratsastus. Haave on rohkea hyppääjä, joka ei kyttäile edes erikoisesteitä. Se menee mistä ratsastaja vaan pyytääkään. Haaveen vahvuuksia ovat ketteryys ja nopeus, joten uusinnassa se on parhaimmillaan. Se osaa itse katsoa ponnistuskohtia ja välimatkoja, joten ratsastajan tehtävä on lähinnä säädellä vauhtia. Haave ei liiemmin välitä kouluratsastuksesta, mutta maastossa se on oikein miellyttävä ja rohkea hevonen.


Sukutaulu ja -selvitys

i. Wiljami
 
ii. Puusteri JK
 
iii. Herra Huu
 
iie. Nellan Viola
 
ie. Nellan Saara
 
iei. Hektori
 
iee. Helminauha
 
e. Haavetar
 
ei. Aada
 
eii. Risto-Reipas
 
eie. Huliwili
 
ee. Pyryttäjä
 
eei. Kallen Poju
 
eee. Saara IV
 

Haavekuvan suku on hieman tuntemattomampi, mikä tuo jalostukseen uutta verta. Suurin osa hevosista on kilpaillut esteratsastuksen saralla vaihtelevalla menestyksellä, mutta jalostukseen näitä hevosia ei ole käytetty kovinkaan paljoa.


Jälkikasvu

o. Moon Oskari s. 06.06.2013
t. Moon Oskariina s. 03.04.2013


Päiväkirja ja valmennukset

11.01.2013 Kuulumisia ja suunnitelmia (päiväkirja)
Haave on ollut kilpakentillä oikein mukava kumppani. Lisäksi se kotiutui Moondanceen vailla ongelmia ja löysi heti itselleen ystäviä. Tallityöntekijät ihastuivat nöyrään ja seuralliseen tammaan heti. Itselläni meinaa mennä hermot hoitaessa, sillä Haaveella on tapana steppailla, eikä se malttaisi lainkaan seistä. Ehkä tästäkin tavasta päästään vielä. Haaveella on tarkoitus kilpailla noin 20 sijoituksen verran. Sen jälkeen tamma jää eläkkeelle eli siitoskäyttöön. Toki liikutus jatkuu edelleen, mutta kilpakentillä meitä tuskin näkee. Haave ei välttämättä kestäisi pelkkää seisomista, vaan vaatii kyllä järjissään pysyäkseen säännöllisen liikutuksen. Lisäksi tamma nauttii niin paljon esteistä, että pakko niitäkin on hypätä. Tallitytöt kuulemma mielellään liikuttavat Haaveen, sillä se on niin kiva ratsastaa. Tamma olisi nyt tarkoitus astuttaa ja katsoa, minkälaisia ominaisuuksia se periyttää varsoille.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sislln copyright misery. 2014
Moondance on tysin virtuaalinen talli ja mitn ei ole oikeasti olemassa!