Suopursun Keysha lopetettiin 15.10.2013 alkavan nivelrikon johdosta. Tapoihini ei kuulu jäädä odottelemaan niin pitkäksi aikaa, että poni alkaa kärsiä vaivasta, joten Keisha pääsi vihreämmille niityille vielä hyvässä kunnossa 24-vuotiaana.


VIRTUAALIHEVONEN

Suopursun Keysha

Suopursun Keysha "Keisha" s. 02.09.2008 (ikääntyminen)
shetlanninponi, tamma kasvattaja Moondance
VH05-017-1002 omistaja VRL-01080 (Moondance)
98cm, tummanruunikko Helppo B / 60cm / valjakko
Kilpailukalenteri YLA1, SHLA-I

Palkittu YLA1 (AP1) palkinnolla pistein 157 31.01.2012
Palkittu SHLA-I palkinnolla pistein 114 25.03.2013

Keisha on kipakka ponineiti ja pienen kokonsa takia monet luulevat sen olevan pieni pullaponi, jota voi mennä suin päin rapsuttelemaan. Keisha onkin näyttänyt luonteensa ja näykkäissyt tuota yllättävää vierasta. Neiti kaipaa oman rauhan ja alueensa, esimerkiksi ruoka-aikaan kenenkään on turha mennä lähelle. Paitsi jos haluaa saada kaviosta tai pienistä hampaista komeat jäljet. Hoitaessa Keisha on yleensä ihan nätisti, mutta ilmoittaa kyllä ellei pidä toimenpiteestä. Tammamaiseen tapaan se on erittäin herkkä vatsan alta. Ratsastaessa Keisha on taitava poni, mutta vaatii myös taitavan kuskin selkäänsä. Jos neitiä ei tarpeeksi pyydä eteen, se on laiska ja tahmea. Keisha tulee muiden hevosten kanssa ihan hyvin toimeen, mutta viihtyy enemmän yksinänsä omassa rauhassa.

Hoitaessa tamma on peruskiltti, mutta ilmoittaa hanakasti mielipiteensä. Jos tulet keskeyttämään neidin ruokarauhan, saat taatusti hampaanjäljet tai kipakan potkaisun vastalauseeksi. Myös harjatessa liian lujaa voi käydä samalla tavalla. Keisha kannattaa sitoa kiinni, ihan varmuuden vuoksi - uskokaa tai älkää, tälläisessä pienessä pakkauksessa on kyllä sisua. Se ei ole hirviöponi vaan osaa myös nauttia saamastaan huomiosta. Se nauttii eritoten sopivasta harjauksesta ja rapsuttelusta korvan takaa. Varusteiden laittaminen sujuu hienosti, jos vyötä kiristäessä osaat olla hieman varuillasi. Muista, etupää puree ja takapää potkii. Keisha vaatii vain napakan hoitajan, joka kertoo ettei pikkuneidin kannata uhitella. Kaviot nousevat hienosti ylös ja ne on helppo putsata. Tosin pienen koon vuoksi isommat ihmiset joutuvat tekemään sen lähes istualteen. Taluttaessakaan ei kannata torkkua. Keisha saattaa joskus lähteä kuskaamaan taluttajaa mehukkaalle heinäkasalle ja siinä saattaa jäädä aikuinenkin kakkoseksi.

Ratsastaessa Keisha on vaativa ratsu. Se kaipaa napakan kuskin, joka kehottaa tammaa kulkemaan eteenpäin. Keishalla pystyy ratsastamaan kuka tahansa, mutta harva saa sen parhaat puolet esiin. Esteillä tamma kulkee korvat hörössä minkä pienistä koivistaan pääsee. Se on innokas ja joskus liiankin eteenpäinpyrkivä. Hypyissä on hankala istua tottumattomien, sillä Keisha ponnistaa paljon ylöspäin ja saattaa lähteä kaukaa hyppyyn, ellei kuski vie tammaa tarpeeksi lähelle estettä. Keisha kääntyy tiukatkin mutkan ja voittaa yleensä isot hevoset juuri nopeiden teiden ansiosta. Koulu sujuu myös ja Keisha yrittää yleensä parhaansa. Pieni neiti tuskin pääsee upeaan muotoon, mutta urheasti yrittää kaulaansa saada kaarelle. Takapää toimii silti hyvin ratsastajan niin vaatiessa ja Keisha kuuntelee apuja tarkasti - kunhan vain muistat tehdä selväksi kumpi määrää. Keisha saattaa pysähdellä ja vaihtaa suuntaa itsenäisesti, jos kuski ei selässä ole tarpeeksi tarkkaavainen. Maastossa neiti on innokas. Innostuessaan sen takapää on joskus turhankin kevyt ja varomaton kuski saattaa tupsahtaa alas. Onneksi matka maahan ei ole kovin iso. Keisha ei pelkää mitään ja on sinänsä maastovarma ratsu ihmiselle, joka ei vauhtia pelkää. Pieni ponikin pääsee pienillä jaloillansa melkoisen reippaasti!

Kilpailuissa Keishalla on aina hauskaa ja se menee traileriin mielellään tietäen, että pääsee pian kaikkien ihailtavaksi. Toisinaan se irroittaa kuljetuksen aikana solmun ja epäonnisten lastaajan avatessa takaluukun neiti pääsee vapaaksi ja järjestää oman show:n kilpapaikalla. Verryttelyssä on hieman sama juttu, sillä Keisha tykkää näyttää kaikki temppunsa ja saattaa tehdä hienoja laukkapiruetteja, kun kuski yrittää sen kanssa vääntää kättä suunnasta. Kilpailusuoritukseen Keisha onneksi yleensä panostaa ja jättää hölmöilyn sikseen. Se ei toki tarkoita, etteikö kuskin pidä olla valppaana! Ponia pitää osata lukea sen verran, että tietää milloin se keksii seuraavaksi jotain tyhmää ja osata ennaltaehkäistä se.


Sukutaulu ja -selvitys

i. Cornflower's Sinuhe
  Vir Mva Ch, KTK-II, VVJ-I, YLA2
ii. CRS Ferdinand
  VVJ-I, KTK-II, KRJ-III
iii. Oxford v. Nieuvwood
  KTK-I, Vir Mva Ch
iie. Brimstone's Leslie
  VVJ-III
ie. Edenelle Lukitar
  YLA2, KTK-III, VVJ-III
iei. Lönnbacka's Pawky
  VVJ-II, YLA2, KTK-III
iee. Britney Tii
  KTK-III, VVJ-II, YLA2
e. Vera v.d. Nieuwhoeve
  Vir MVa Ch
ei. Vaapukan Eemeli
  KTK-I, YLA1, Vir Mva Ch
eii. Bumble-B's Taiyoon
  YLA3
eie. Tappoaseen Olga
 
ee. Ynka v. Raad
  VIR MVA Ch, YLA2, KRJ -I, KTK-III
eei. Cecam Tyson
  Vir Mva Ch, KTK-III
eee. CW Halifax
  Vir Mva Ch


Jälkikasvu

o. Moons Million Light s. 24.03.2009 KTK-II, Ch
o. Moons Witchcraft s. 23.10.2011
o. Moons Hocus Pocus s. 22.11.2011
o. Sawoya v. Moons s. 15.10.2012


Päiväkirja ja valmennukset

Upea suoritus YLA-tilaisuudessa 07.3.2012
Keisha ei ole koskaan ollut poni, jolta olen odottanut upeaa menestystä. YLA-tilaisuudeen ilmoitin sen siksi, että sivut ovat suurinpiirtein kunnossa. Keisha käyttäytyi tilaisuudessa oikein hienosti ja olin pikkaisen jopa ylpeä pikkutammasta. Tuloksia odottelin muiden osalta kuumeisesti, mutta Keishalle veikkasin hyvää kolmospalkintoa tai huonoa kakkosta. Se yllätti minut täysin saaden YLA1-palkinnon pistein 157. Kukaan hevosistani ei ole saanut noin suuria pisteitä! Ajattelin tason olevan niin kova, ettemme pääse arvostelun parhaiden joukkoon. Kun hevosia alettiin luettelemaan kehässä viimeisestä AP-sijoittuneesta, eikä Keishaa mainittu, tiesin että pelimme oli menetetty. Vaan miten kävikään - Keisha oli ykkönen. Seisoin kehässä ponin vierellä silmät levällään ja leuka maata viistäen, kunnes hevosenhoitajani karjaisi kentän laidalta että mene hakemaan se ruusuke sieltä! Kyyneleet silmissä juoksin Keishan kanssa hakemaan AP1 ja YLA1-palkinnot. En vieläkään usko Keishan menestykseen, mutta olen todella, todella ylpeä tuosta pienestä tammastani!

Kuulumisia 31.1.2012
Viime kirjoituskerrasta on ikuisuus ja pahoittelen sitä suuresti. Inspiraatio on ollut aavistuksen hukassa, mutta nyt olen taas täysillä mukana. Niin on myös Keisha! Ponitamma voi oikein hienosti. Se on pysynyt pääasiassa terveenä, lukuunottamatta yhtä kurkunpääntulehdusta ja yhtä impparia jalassa, joka aiheutui toisen hevosen potkusta. Keishan kanssa on kierrelty kilpakenttiä hyvällä menestyksellä. Valjakkoajoa tosin en ole vielä sen kanssa kilpaillut, sillä treenit eivät ole menneet kovin hyvin ennen. Nyt Keishalta tuntuu löytyvän intoa myös valjakkoajoon ja kilpakentät sen saralta kutsuvat pian meitä. Tammalla on myös kolme upeaa varsaa, joista kaksi asuvat Moondancessa ja yksi on myynnissä. Jos haluat hyväsukuisen varsan, niin käypä katsomassa Moondancen sivuilta tarkemmat tiedot. Keisha on tarkoitus ilmoittaa ainakin yleislaatuarvosteluun, sekä SHLA:aan korottamaan palkintoa. Muut laatikset ovat vielä harkinnan alla - katsotaan, mitä kevät tuo tullessaan!

Irtojuoksutusta 24.12.2009
Koska hevosille ja pienille ponipalleroille oli luvattu joululomaa, niin päätin laittaa Keishan, Ellin ja Emman juoksemaan kentälle vapaana. Alkuunsa ponit ihmettelivät, että mitä, missä se ratsastaja on ja luntakin piti tutkia ja maistella. Lopulta Keisha tajusi, että nyt saa juosta niin paljon kuin haluaa ja sai muutkin ponit riehaantumaan. Kolmikko juoksi onnellisena lumessa takapää lentäen. Välillä piti käydä piehtaroimaan ja matka jatkui. Jokusen kymmenen minuutin päästä Keisha väsähti ja tuli seisoskelemaan portille. Vein ponit takaisin tarhaan ja heitin niille päiväheinät, sekä pientä extraherkkua, sillä onhan joulu. Keisha oli vähään tyytyväinen ja se vaikutti onnelliselta koko loppupäivän. ;)

Aikuistumista ja estetreeniä 25.02.2009
Keisha kasvaa jo kovaa vauhtia aikuiseksi. Rakenteellisesti se on jo aikuinen, mutta mieleltään vielä hieman vauva. Se on tottunut satulaan selässä ja kuolaimiin suussa, sekä ratsastajan painoon. Perusasiat Keisha oppi nopeasti ja se osaa jo kulkea nätisti avuilla. Siltä sujuu hienosti esimerkiksi pohkeenväistöt ja avotaivutuksen alkeet. Esteitä on irtona menty ja tänään järkkyi neidin maailma - niitä esteitä joutui hyppäämään kuski selässä!

Keishan korvat pongahtivat heti höröön, kun se näki maneesissa muutaman esteen. Neiti oli heti menossa niille, mutta malttoi mielensä kun kuski antoikin muita tehtäviä. Sitten kun oli esteiden vuoro, oli pikkuponi ihan ihmeissään. Mitä se kuski teki vielä selässä, eihän sen kanssa pääse esteitä niin kovaa! Ensimmäiseksi tuli vain kieltoja esteelle (huom. 10cm maanpinnasta oleva "pystyeste"). Lopulta Keisha tajusi idean ja hyppäsi mahtavalla ilmavaralla esteen. Se sai paljon kehuja ja oli ryntäämässä uudestaan puomikasalle. "Tämähän on kivaa!" se varmaan tuumi. Keisha on ollut todella kiva kouluttaa, oppivainen, mutta myös itsepäinen.

Muutto Moondanceen 13.10.2008
Tänään vauvan maailma mullistui kokonaan, kun sen kaverit ja emä jäivät tarhoihin katselemaan kun tamma urheana käveli traileriin. Kyllähän siinä pieni huuto tuli, kun Keisha tajusi ettei kaverit seuraa häntä. Pelkäsin koko matkan ajan ja kotona se osoittautui kuitenkin turhaksi. Keisha oli nätisti kuljetuksen ajan ja taisi mutustella heiniä - kerrankin hän ei joutunut jakamaan niitä kenenkään kanssa, mitä luksusta. Talutin ylpeänä pikkuneidin tallin pihalle ja häntä hieman pelotti. Neiti steppaili ja hyppi pystyyn, sekä yritti takaisin kuljetusautoon. Karsinaan päästyään Keisha kiersi sitä ympäri ihmeissään ja lopuksi päätyi piehtaroimaan, sekä uhoamaan karsinan raosta ohi kulkeville hevosille. Tamma kotiutui hienosti, eikä edes ikävä mammaa ja kavereita kohtaan ollut suuri. Keisha löysi heti omat kaverinsa ja nautti tallilaisten huomiosta. Toki kaikki halusivat rapsutella pientä ja suloista ponia, joka kyllä puri useimmiten varomattomia ihmisiä.
12.11.2011 Kouluvalmennus, valmentajana Weem
Keishan kanssa tehtiin puomitreeniä. Tarkoituksena oli saada pieni tamma nostelemaan jalkojaan ihan kunnolla, ja ovathan puomit ihan kivaa vaihtelua muutenkin. Alkuverryttelyssä pyysin ratsastajaa taivuttelemaan ponia paljon ja tekemään myös temponmuutoksia ravissa. Keisha heräsikin ihan kivasti ja astui hyvin alleen. Harjoituksena ratsukko tuli pitkällä sivulla olevat kuusi puomia harjoitusravissa. Ensimmäisillä kerroilla sekä ratsastaja että poni tuijottivat jalkoihin hieman liikaa, mikä aiheutti tempon katoamista ja epätasaisuutta. Suoritukset kuitenkin paranivat, ravista tuli rytmikkäämpää ja Keisha nosteli kivasti jalkojaan puomien yli. Puomit tultiin vielä laukassakin. Nyt Keisha innostui ihan eri tavalla ja ratsastaja sai jopa vähän pidättää tammaa, ettei se painelisi puomien yli liian kovaa, vaan laukkaisi kauniisti ja ilmavasti. Hyvän suorituksen jälkeen ratsukko sai aloittaa loppuverryttelyn. Valmennus sujui hyvin ja loppuun asti Keisha jaksoi kulkea kauniisti.

12.01.2011 Kouluvalmennus, valmentajana annsku
Kävelin maneesille ja odotin vastassani olevan hieno GP-tason puoliverinen, mutta maneesin uraa pitkin tallustelikin pieni musta shetlanninponi. Pyysin aloittamaan verryttelyn. Keishan askeleet olivat niin lyhyet, että melkein alkoi naurattamaan kun ei ole pitkään aikaan shetlanninponia nähnyt. Pyysin pyytämään miniponilta hieman enemmän tempoa raviin, ettei lössähdä täysin. Ravailitte vain suoralla uralla, joten pyysin tekemään myös paljon ympyröitä. Nostit laukan ja poni jäi hieman paikoilleen laukkaamaan, pyysin käskemään ponia eteenpäin, kas kummaa neiti lähti kuin lähtikin laukkaamaan sopivan tempoista laukkaa eteenpäin. Tämän päivän oikea harjoitus on kuitenkin siirtymiset. Aloitimme tehtävän pysähdyksillä, joissa oli ongelmia saada Keisha pysymään paikoillaan. Pyysin rentoutumaan ja juttelemaan ponille, joka alkoi sitten loppujen lopuksi pysymään paikoillaan. Sitten siirryimme ravi-käynti siirtymisiin. Muuten meni hyvin, mutta Keisha saisi olla paremmin hereille raviin siirtymisissä. Laukkasiirtymisiä emme ottaneet tänään mukaan, nämä riittivät pienelle ponille vallan hyvin !

Estevalmennus 20.12.2009 (valmentajana dani)
Jaahas, tänään olisikin edessä estevalmennus Moondancessa. Olin lupautunut valmentamaan pientä shettistammaa nimeltään Suopursun Keysha, alias Keisha. Ensin laitoin miseryn ja Keishan verryttelemään oma-aloitteisesti molempiin suuntiin, olihan heillä koko tila käytössään kun kyseessä oli yksityisvalmennus. Vilkuilin välillä sivusilmällä rakentaessani esteitä ja yllätyin positiivisesti miseryn hyvästä istunnasta ja eleettömästä ratsastuksesta, vaikka poni tuntuikin olevan vähän pilke silmäkulmassa koko ajan ja keksi monia tapoja "piristää" tylsää verryttelyä. Kuski kuitenkin oli skarppina koko ajan ja pysyi kyydissä vaikka Keisha yrittikin muutaman kerran singota itsensä toiselle puolelle kenttää.

Rakensin aluksi verkkaesteiksi pienen kavaletin ympyrän uralle, ja sitä oli tarkoitus laukassa ylittää mahdollisimman tasaisella tahdilla. Alkuun Keisha säntäsi pikku "esteelle" innoissaan, mutta miseryn päättäväiset pidätteet tepsivät ja parin hurjemman kerran jälkeen hän saikin ponin laukkaamaan vain pienellä hypyllä kavaletin yli, kiihdyttämättä ennen tai jälkeen sen. Heidän mentyään tätä hetken molempiin suuntiin, annoin heidän kävellä hetken pitkin ohjin. Olin rakentanut aiemmin toiselle pitkälle sivulle jumppasarjan, joka koostui kolmesta noin 40-senttisestä pystystä. Toisella sivulla olikin kolmentoista ja puolen metrin suhteutettu linja, jonka esteet olivat 50-senttinen pysty ja jälkimmäinen osa samankorkuinen okseri. Pyysin miseryä ja Keishaa tulemaan ensin jumppasarjan ja sitten päädyn kautta suhteutetun linjan perustempossa että näkisin vähän miten poni kulkee isommilla esteillä. Misery ohjasi tamman laukassa jumppasarjalle ja tehokkaista pidätteistä huolimatta poni ryntäsi rajusti esteelle, ja tästä johtuen välit jäivät melko ahtaiksi ja tamma joutui hyppäämään hankalasti. Misery otti tästä selvästi onkeensa ja suhteutetulle linjalle tullessaan hän piti ponin paljon paremmin lapasessa ja väli hoituikin mallikkaasti viidellä reippaalla laukka-askeleella. Misery tosin jäi vähäsen kiinni ponin suusta esteen päällä johtuen varmaan voimakkaista pidätteistä ennen estettä, eikä aina muistanut heti löysätä painetta esteen tullessa. Huomautin tästä, ja hän korjasikin tilannetta reippaasti seuraavalla kierroksella, jolla jumppasarjakin meni paremmin.

Seuraavaksi pyysin miseryä tulemaan normaalisti jumppiksen ja sitten suhteutetun välin kuudella askeleella, hän siis joutuisi ottamaan reilusti askelta takaisin välissä. Jumppasarja alkoi nyt jo sujua huomattavasti paremmin, välit olivat sopivat Keishalle nyt kun se malttoi odottaa eikä rynnännyt esteelle. Suhteutetulla misery ei saanut heti otettua Keishaa takaisin ja siksipä esteiden väliin olisi tullut viisi askelta ja pikkutöpö, jota Keisha ei kuitenkaan ottanut ja hyppäsi ihan liian kaukaa. Siihen ei misery ollut valmistautunut, vaan se tuli hänelle yllärinä ja niinpä ratsukkomme olikin aika hieno näky sillä esteellä. Seuraavalla kerralla he paransivat huomattavasti ja tulivat nätisti kuudella askeleella esteen. Viimeisellä kerralla korotin suhteutetun esteet kuuteenkymppiin, ja annoin heidän mennä viidellä laukalla sen välin. Linja sujui hyvin ellei täydellisesti, misery oli hyvin hypyissä mukana (vaikka hypyt näyttivätkin vähäsen hankalilta istua) ja pääsi kädellä lopussa hyvin mukaan.

Olin positiivisesti yllättynyt pikkutamman potentiaalista, aliarvioin sen kapasiteetin selkeästi enkä odottanut ihmeitä, mutta sehän meni vallan mainiosti! Ratsukkoa oli ilo valmentaa, ja luulisin heille jäävän jotain mieleen tästä valmennuksesta.

Estevalmennus 20.12.2009 (valmentajana dani)
Estevalmennus pikkuisen Keishan kanssa oli varsinainen kokemus - misery oli kertonut tamman suorastaan hurjistuvan esteistä, joten päätimme aloittaa tunnin aivan perus lämmittelyväännöllä kuuliaisuutta korostaen, ilman, että esteitä oli vielä rakennettu ponia hermostuttamaan. Poni kulki alkuun laiskasti päätään ylöspäin nakellen, ja misery sai nähdä kunnolla vaivaa otuksensa avuille saamiseksi. Keisha kulki niskastaan niin jäykkänä ja silmät pyörien, että tuttu ja turvallinen ympyrätyöskentely oli varmin tapa lämmitellä se - notkeaksi, ja paremmin liikkuvaksi vaahtosammuttimeksi.

Kun lisäsimme tehtävään pienen ristikon, joka tuli ylittää täydellisesti ympyrän uraa silti kulkien, oli Keisha singahtaa ruumiistaan ulos. Ratsastaja voisi vastaisuudessa koettaa olla hieman napakampi pidätteiden ja johtavan käden kanssa, esteelle tullessa ei tarvitse enää asettaa vaan viedä eteen, ja ottaa sitten otus uudelleen pakettiin. Suoriuduitte loppujen lopuksi ympyrästä kunnialla, joten päätimme jatkaa valmennusta pienen radan avulla, joka yllättäen sai Keishan kulkemaan entistä pinkeämpänä.

Rata koostui vain muutamasta pienehköstä esteestä, jotka tosin oli sijoitettu vaikeasti ratsastettaviksi. Ensimmäinen yritys radalla osoittautui ponin lapasesta ryöstäytymiseksi ja miseryn sen oikeaoppiseksi kurittamiseksi, mutta se kyllä kannatti - tamma taisi oppia jotain kerran nenälleen saatuaan. Pieneksi otukseksi Keisha on yllättävän ketterä ja nopea, ja siitä suuri plussa - valitettavasti hypyt olivat vähän millaisia sattuu, sillä misery tuppasi usein säätämään jotain aivan omiaan ennen estettä. Kun ponisi on valmiiksi lähdössä lentoon puoli kenttää ennen estettä, ei siinä estelinjalla tarvitse juuri ylimääräisiä liikkeitä selässä tehdä! Kun opit vaikuttamaan vähemmän heilumatta mutta silti napakammin, muotoutuu Keishasta varmasti melkoinen ratatykki ;)

Kouluvalmennus 12.11.2009 (valmentajana Sini)
Kouluradalla Keisha näytti todella nauttivan olostaan - ponitamma tykkäsi siitä, kun sai näyttää hienoja kiemuroitaan ja muita kurvejansa. Käynti näytti oikein hienolta, mutta raviin Keisha olisi saanut panostaa enemmän. Yritimme saada Keishan nostamaan pikkuruisia jalkojaan ja kulkemaan reippaammin eteenpäin. Myöskään kaula ei tuntunut kaartuvan millään, mutta siitä voimme kaikki olla varmoja, että Keisha tosissaan yritti parhaansa! Se käytti takapäätään todella hienosti ja osasi nuoreksi tammaksi vaikeampiakin liikkeitä. Keishalle oli aluksi tehtävä selväksi, kuka määrää ja missä mennään. Ilman päättäväistä ratsastajaa tamma ei varmasti olisi mennyt yhtä upeasti kuin tällä tunnilla. Keisha oli kova testailemaan ratsastajaansa äkillisillä pysähdyksillä ja omatoimisilla suunnanvaihdoksilla, mutta sait kuin saitkin pidettyä ponin hienosti ohjastuntumalla, etkä antanut sen toimia oman päänsä mukaan. Olin yllättynyt nähdessäni Keishan sujuvat ja lennokkaat laukannostot. Taitava tamma vaihtoi laukan kuin lennosta ja pysyi hienosti muodossa koko lopputunnin ajan. Loppuverryttelyssä Keisha alkoi kuitenkin vähän kyllästyä ja oli heittäytyä maahan piehtaroimaan, mutta jälleen kerran päättäväisyydestäsi oli rutkasti hyötyä ja Keisha jatkoi kiltisti käyntiä. Valmennuksen tuloksena oli muodossa kulkeminen ja jalkojen nostaminen.

Estevalmennus 11.11.2009 (valmentajana Sini)
Keisha näytti heti olevan innoissaan maneesissa könöttävistä esteistä. Se hörähteli ja pomppi sinne tänne alkuverryttelyn aikana, joten päätimme saada tamman vähän rennommaksi ja sulavammaksi. Käynti oli eteenpäinpyrkivää, mutta siitä puuttui tahdikkuus ja peräänanto, joten laitoin teidät treenaamaan kunnolla jo heti alkuverryttelyjen aikana. Keisha tuntui löytävän rytmin ja onnistui upeaan suoritukseen myös ravissa. Heti ensimmäisten laukannostojen jälkeen olin vakuuttunut Keishan taidoista - tämä ponihan kulki upeasti eteenpäin! Ensimmäisellä parinkymmenen senttimetrin esteellä Keisha kielsi pari kertaa, kovasta vauhdista huolimatta. Poni tuntui olevan vähän liiankin innoissaan, joten kehotin sinua hiljentämään hieman vauhtia ja pitämään ohjia pehmeämmällä kädellä. Kun vihdoin pääsitte esteen ylitse, oli loikka kyllä sen arvoinenkin! Naurulle ei meinannut tulla loppua nähtyäni ponitamman omaperäisen hyppytyylin. Olit näköjään jo tottunut näihin ylöspäin pomppiviin loikkiin, sillä pysyit hyvin kyydissä ja sait jopa pidettyä naamasi peruslukemilla! Korkeimmilla esteilläkään ei tullut sen suurempia ongelmia, ainoa mitä Keisha saisi tehdä enemmän on nostaa jalkojansa, etteivät puomit sinkoile sinne tänne. Harjoittelimme myös vähän ponnistuspaikkojen löytämistä. Valmennuksen tuloksena oli tahdikkaammat askellajit sekä oikeiden ponnistuspaikkojen löytäminen.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sislln copyright misery. 2014
Moondance on tysin virtuaalinen talli ja mitn ei ole oikeasti olemassa!