Max Mickey lopetettiin vanhuuden vaivojen johdosta 6.3.2014 32-vuotiaana.


VIRTUAALIHEVONEN

Max Mickey

Max Mickey "Mikki" s. 20.7.2008
shetlanninponi, ori kasvattaja Mr. John Steward, Englanti
VH05-017-2324 omistaja VRL-01080 (Moondance)
103 cm, musta Helppo B / 60cm / noviisi (yleis)
Kilpailukalenteri SHLA-I, KRJ-II

Palkittu 15.10.2013 tilaisuudessa palkinnolla KRJ-II pistein 88,5
25.03.2013 palkittu SHLA-I palkinnolla pistein 116,25

Mikki ei pidä turhasta hellyydestä ja läheisyydestä - lääppimiset voi jättää sikseen. Harjauksen on oltava nopea, mutta tietenkin huolellinen. Mikki hermostuu turhaan harjauksen kestäessä liian kauan. Se on ihmisiä kohtaan varautunut ja hieman arka, muiden ponien kanssa tulee kyllä hienosti toimeen. Esteet ovat tämän pojan alaa, se hyppää vaikka minkälaisen esteen yli aristelematta. Koulu sujuu jotenkin, mutta Mikin kärsivällisyys ei siihen aina tunnu riittävän.

Hoitaessa Mikki on hieman kärsimätön, eikä jaksa odottaa jos hoitotoimenpiteet kestävät kauan. Silloin alkaa kuopiminen ja yleinen kiukuttelu. Hoitajan on syytä harjata nopeasti, mutta huolella. Mikki ei pidä ylimääräistä lääppimisestä ja hellyydestä - eritoten jos kyseessä on tuntematon ihminen. Ori on hieman varautunut uusia ihmisiä kohtaan, eikä suinpäin käy tutustumassa jokaiseen. Varusteiden laittaminen on helppoa, tosin kuolaimia Mikki ei millään ottaisi suuhunsa. Kaviot nousevat hyvin ilmaan ja ori jaksaa ne itse pitää. Pesemisestä Mikki ei pidä lainkaan. Sen saaminen pesupaikalle on oma haasteensa. Toinen inhottava asia on se, että Mikki ravistelee paljon ja hoitaja on taatusti yhtä märkä kuin poni.

Ratsastaessa Mikki testaa alkuunsa joka kerta. Se hidastelee ja kokeilee, saako oikoa kulmissa. Jos ratsastaja ei ole napakka, niin Mikki ei kulje kunnolla koko tunnin aikana. Monitoimiponina siltä sujuu niin esteet, kuin koulu ja valjakkoajokin. Parhaimmillaan Mikki on silti ehdottomasti esteillä. Se on ketterä ja nopea, sekä varma hyppääjä. Mikki kieltää vain ratsastajan tehdessä virheitä. Ainoa hankaluus on se, että ori tulee helposti vahvaksi edestä ja jyrää radalla miten lystää. Koulu sujuu myös, mutta Mikki ei ole maailman kärsivällisin poni. Sen kanssa on syytä tehdä monipuolisia tehtäviä ja muistaa jatkuvasti kehua, jotta ori jaksaa tehdä töitä rinta rottingilla. Mikillä on näyttävät askeleet, jotka ovat kamalat istua. Se on myös yllättävän herkkä shetlanninponiksi, paitsi suustaan. Maastossa Mikki on luotettava, mutta reipas poni. Se rakastaa reippaita revittelypätkiä!

Traileriin Mikki on hankala saada. Se tekee stopin jo kaukana nähdessään traikun. Yleensä Mikin saa parhaiten houkuteltua ruoan avulla koppiin. Matkustuksen ajan ori on hieman levoton ja yrittää päästää itsensä irti. Naru on syytä laittaa kunnolla kiinni. Kilpapaikalla orin ego nousee taivaisiin. Se huutelee tammoille ja steppailee kuin hurja iso ori. Verryttelyssä on syytä laittaa Mikki heti töihin. Jos verkassa ei saa orin huomiota, niin ei se radallakaan kuuntele ratsastajaa. Mikki yrittää osaavan ratsastajan kanssa parhaansa. Palkintojenjaossa ori ei luotettavin ja se on esimerkiksi kerran käynyt jopa makuulleen siellä. Kunniakierroksella poika painattaa kiitolaukkaa ja saattaa pukitella mennessään. Voi olla turvallisempaa valita joku rauhallisempi ratsu, ellet halua hauskuuttaa yleisöä.


Sukutaulu ja -selvitys

i. Mr. Malcolm
  evm, kimo, 105cm
ii. Marcus
  evm, vrautias, 107cm
iii. Marcello v. Lous
  evm
iie. Mariella SWE
  evm
ie. Zabra SWE
  evm, kimo, 99cm
iei. Zig Zag
  evm
iee. Ywona v. Perr
  evm
e. Mabelle
  evm, voikko, 97cm, KTK-I
ei. Jonah
  evm, voikko, 100cm
eii. Jonathan II
  evm
eie. Zamora
  evm
ee. Pauline
  evm, trautias, 96cm
eei. Why Me?
  evm
eee. Petronella
  evm

Isä Mr. Malcolm on Englannin eliittiä - se kilpaili hienosti ponisarjoissa esteillä ja valjakossa. Voitti muutamia arvostettuja kilpailuitakin pienestä koostaan huolimatta (se hyppäsi ratana 80cm ja valjakossa meni noviisia). Kouluratsastus ei tuntunut Malcolmin jutulta, sillä se oli aika vauhdikas ja kärsimätön, mutta rohkea poniherra. Ori jätti jälkeensä lähes kolmekymmentä upeaa shetlanninponivarsaa.

Isänisä Marcus on Englannissa syntynyt shetlanninponi. Ori on luonteeltaan tulisempi ja hieman itsepäinen. Marcus on yksi Englannin parhaimmistoon kuuluvia valjakkoponeja. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi koko ikänsä ja kilpailee vielä monta kilpailukautta. Jälkeläisiä Marcus on saanut vasta viisitoista ja niistä suurin osa on tammoja.

Isänisänisä Marcello v. Lous on kiivasluonteinen, mahtaileva shetlanninponiori. Marcello ei tuntunut sopivan minkään lajin edustajaksi, kunnes sen kanssa kokeiltiin laukkaponin uraa. Marcellon suvusta ei kukaan ennen kyseistä lajia ollut edes kokeillut, eikä sen jälkeläisetkään ole jatkaneet samaa lajia, mutta Marcello oli ehdottomasti tämän lajin osaaja. Jälkeläisiä ori sai kahdeksantoista.

Isänisänemä Mariella SWE on Ruotsissa syntynyt shetlanninponitamma. Mariksi kutsuttu tamma myytiin nuorella iällä Saksaan nuoren tytön poniksi valjakkoajoon. Tamma tuntui olevan oiva poni kyseiseen lajiin, mutta myytiin pian siitokseen saksalaiseen siittolaan. Varsoja Mariella sai kuusi kunnes jäi ansaitulle eläkkeelle.

Isänemä Zabra SWE on kouluratsastukseen painottunut tamma. Zabra syntyi kovan lumimyrskyn aikana Pohjois-Ruotsissa. Luonteeltaan tamma on herkkä hipiäinen, jonka kanssa pienet lapset ovat vain vaaraksi. Tamma on aina ollut vaativa luonteinen, joten se on monien kotien kautta lopulta päätynyt temperamenttisen nuoren tytön ratsuksi. Tämän kyseisen tytön kanssa kemiat kohtasivat ja kilpailu-ura oli vasta alussa. Zabra on saanut kaksi varsaa.

Isänemänisä Zig Zag eli tuttavallisemmin Zagu on luonteeltaan herrasmies. Zagu ruunattiin pian viidennen varsan jälkeen, sillä se myytiin lapsiperheeseen. Zag kilpaili aluksi kouluratsastuksessa menestyksekkäästi, mutta masentui selkeästi, jolloin se pääsi kokeilemaan taitojaan valjakkoajossa. Ruuna tuntui pitävän tästä lajista niin, että virkistyi omaksi itsekseen takaisin.

Isänemänemä Ywona v. Perr muutti Englantiin heti vieroituksen jälkeen. Se pääsi osaavan kouluttajan käsiin, sillä tamman uusi omistaja toivoi siitä lahjakasta esteponia pojalleen. Ywona osoittautui innokkaaksi oppilaaksi ja pääsi yllättävän nopeasti kilpakentille. Tamman kanssa kilpailtiin ahkerasti, se oli omistajansa silmäterä ja saikin elää koko elämänsä samalla omistajalla. Ywona kuoli 20-vuotiaana synnyttäessään kolmatta varsaansa.

Emä Mabelle on luonteeltaan todella arka ja varautunut. Se johtu osaksi siitä, että tammaa alettiin käsitellä vasta neljän vuoden iässä. Kilparatsua Mabellesta ei tullut, mutta harrastekäytössä toimi ratsuna ja oli mukavan yhteistyöhaluinen. Siitokseen käytettiin aika paljon hyvän suvun takia ja varsoista pääasiassa tuli hieman arkoja, mutta upeita suoritusponeja.

Emänisä Jonah on luonteeltaan tavallisen pullaponin oloinen kaveri. Se viihtyy laitumella muiden tovereiden kanssa ja yrittää vältellä työntekoa viimeiseen asti. Jonah ei ole koskaan ollut kunnon ratsu eikä valjakkoponi, vaan se enemmänkin loisti hyvällä rakenteellaan näyttelyissä. Ori olikin nuoruudessa yksi halutuimmista isäehdokkaista, joten Jonahilla on 23 jälkeläistä.

Emänisänisä Jonathan II on Englantilaisen valjakkotallin kasvatti. Jonathan opetettiin saman tien valjakon eteen ja sen kilpailu-ura lähti nopeasti käyntiin. Luonteeltaan ori on hieman kipakamman puoleinen ja onkin aina vaatinut ohjastajaltaan kärsivällisyyttä ja osaavat kädet. Jonathan kuoli 13-vuotiaana pahassa onnettomuudessa, jälkeläisiä siltä jäi viisi.

Emänisänemä Zamora on luonteeltaan hellyydenkipeä ja hyvin rauhallinen. Tamma toimi hyvin pitkään ratsastuskoulun ponina ja oli lasten suosikkiratsu. Zamora ei osannut ihmeitä, mutta oli rauhallisella luonteellaan opettanut useamman lapsen ratsastuksen ihmeelliseen maailmaan. Ratsastuskoulun jouduttua konkurssiin tamma myytiin viettämään eläkepäiviä muiden shetlanninponien kanssa läheiselle tallille. Jälkeläisiä tamma sai eläkepäivinään kaksi.

Emänemä Pauline on sukunsa ainut ravipainotteinen shetlanninponi. Tamma tuntunut millään sopeutuvan ratsun rooliin vaan heitti kaikki yrittäjät pois selästään, joten omistajan ystävätär halusi kokeilla tamman kanssa raviurheilua. Pauline opiskeli kiltisti ja pian he starttasivat lähdöissä. Pauline oli nopea juoksija, mutta lopetti uran surullisen nopeasti loukattuaan jalkansa pahasti. Tamma jäi pelkkään siitoskäyttöön sen jälkeen.

Emänemänisä Why Me? on englantilainen kasvatti, joka myytiin Ruotsiin kouluratsuksi. Ori näytti taitonsa ja siitä pidettiin hyvää huolta. Luonteeltaan Why Me? on vähän laiskanpulskea, mutta päästessään vauhtiin, sitä ei pidätä mikään. Ori on kouluratsastuskenttien ohella käynyt näyttelyissä sekä sen on kantakirjattu. Jälkeläisiä ori sai 15 ennen kuin jäi eläkkeelle.

Emänemänemä Petronella alias Nella on luonteeltaan hyvin vilkasliikkeinen ja energinen tamma. Nellasta piti tulla esteratsu, mutta vilkkaan luonteen puolesta se ei sopeutunut ratsun elämään, joten sen sijaan tamma rupesi kiertelemään näyttelyitä. Tamma on rakenteeltaan erittäin laadukas, joten ei kestänyt kauaa kun tamma jo kantakirjattiin. Jälkeläisiä tamma on saanut kahdeksan. (Sukuselvitys: Snniif)


Jälkikasvu

o. Mathias Qui s. 03.12.2008
o. Acantha's Oliver s. 24.01.2009
t. Laila v. Moons s. 01.06.2012
t. Di'leilah v. Moons s. 04.08.2012
t. Celestial v. Moons s. 22.08.2012
o. Milou v. Moons s. 22.10.2012
o. Maddox v. Moons s. 03.03.2013
o. Benjamin JA s. 22.03.2013
o. Päivärinteen Mic May s. 29.5.2013


Päiväkirja ja valmennukset

25.10.2012 Mutainen poni ja estetreeniä
Aamulla liikutuslistoja huomatessa huomasin, että Mikki oli jäänyt minulle. En olisi halunnut tänään tapella pienen itsepäisen shetlanninponin kanssa, mutta eipä tässä muukaan auta. Mikki oli piehtaroinut tarhan ainoassa mutaisessa kohdassa, joten talutin sen suoraan pesupaikalle. Mikki huomasi jo kaukaa aikeeni ja teki täydellisen stopin keskelle tallin käytävää. Se otti muuli-ilmeen naamalle ja laittoi jalat haralleen. Pyysin raavasta tallimestaria työntämään ponia takamuksesta, jolloin itse kiskoin sitä narusta. Lopulta Mikki oli pesupaikalla ja sain pestyä sen edes hieman ponin näköiseksi.

Hetken kuluttua olin jo Mikin selässä maneesissa. Ajattelin tänään hypätä pieniä esteitä, sillä Mikillä on mukava hypätä. Poni alkuunsa testaili, että onko pakko liikkua. Ratsastin sitä todella napakasti ja pian Mikki luovutti ja alkoi kulkea omalla moottorilla. Ensin hyppäsin pieniä ristikoita verryttelyksi. Mikki oli oikein reipas ja hieman jopa vahva edestä, joten sain tehdä pidätteitä reilusti. Sitten hyppäsin 50cm korkeaa esterataa, joka oli jäänyt joltakin maneesiin. Pitääkin muistuttaa tallilaisia keräämään esteet ratsastuksen jälkeen. Joka tapauksessa, Mikki hyppäsi hienosti ja suoritti radan puhtaasti. Pienten välikäyntien jälkeen innostuin kokeilemaan uudelleen. Miten pieni poni voikaan hypätä niin upeasti! Nautin Mikillä ratsastamisesta täysin siemauksin - ihme kyllä. Loppukäynnit menin puuskuttavan ja hikisen ponin kanssa maastossa. Kohta alkaisi satamaan lunta. Sitten Mikki ei enää sotke itseänsä tarhassa.

25.03.2009 Kuulumiset ja kotiutumista
Mikki on myöskin kotiutunut hyvin, ottanut oman paikkansa ponilaumassa ja myöskin tottunut tallin arkeen. Alkuunsa se hieman testaili kaikkia ihmisiä ja ei ollut kovinkaan suosittu. Bravuureina olivat karsinasta karkaaminen, taluttaessa rynniminen ja näykkiminen. Nyt tallityöntekijät osaavat jo Mikkiä käsitellä ja tulevat sen kanssa toimeen. Itse tykkään ponilla ratsastaa, sillä se on aivan uskomaton ratsuna! Kilpaura ollaan aloitettu myös ja hyvin on yhteistyö pelannut. Toivottavasti sama jatkuu ja tulemme valtaamaan kilpakentät pienen pippurisen ponin kera.
03.07.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Nizza
Shetlanninponi-teema jatkui, kun Misery saapui kentälle toisen poninsa, Mikin kanssa. Poni oli komea musta ori, joka tähysi kenttää tuuhean etutukkansa alka. Hetken kävelyn jälkeen pari aloitti alkuverryttelyn. He ravasivat kentällä, tekivät kiemurauria ja ympyröitä, sekä siirtymisiä. Vähän väliä Mikki näytti hidastavan vauhtiaan ja oikovan kulmissa, mutta päättäväinen ratsastaja patisteli ponia reippaasti eteenpäin ja vaati tätä menemään kulmat huolella. Muutaman hidastelun ja oijotun kulman jälkeen Mikki liikkui jo hienosti eteenpäin kaula kaarella. Aikansa ravailtuaan Misery antoin ponilleen laukka-avut ja tämä lennähti sulavaan laukkaan. Ratsukko laukkasi pääty-ympyrällä ja pienen hetken kuluttua he vaihtoivat suuntaa. Muutamat laukannostot toiseenkin suuntaan ja ratsukko oli valmis pohkeenväistöihin.

Tehtävämme tänään oli saada Mikki keskittymään pohkeenväistöihin, eikä niistä luistamiseen. Pyysin Miseryä ja Mikkiä tulemaan keskihalkaisijalle ja alkaa väistämään kohti uraa kahden kartion välistä. Ensimmäisellä yrittämällä Mikillä oli liikaa vauhtia ja tämä yritti päättäväisesti luistaa työn teosta kävelemällä suoraan eteenpäin kohti uraa. Selästä käsin tämä saattoi tuntua pohkeenväistöltä, mutta itse näin selkeän fuskauksen. Kehotin ratsastajaa korjaamaan tilanteen ja Misery vaati saman tien ponilta enemmän yritystä. Uudella yrityksellä poniori suostui viimein väistämään ja väistö olikin kuin ammattilaisen tekemä. Muutama uusinta vielä ja olin tyytyväinen. Vilkaisin kelloani ja huomasin tunnin kuluneen nopeasti, joka tarkoitti valmennuksen lähestyvän uhkaavasti loppua. Annoin Miseryn ja Mikin ottaa vielä vapaasti hieman laukkatyöskentelyä, ennen kuin pari siirtyi loppuverryttelyn pariin.

15.06.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Nizza
Tapasimme taas Miseryn ja Mikin kanssa kouluvalmennuksen merkeissä. Tänään ideani olivat niin lopussa, että kysyin Miseryltä, mitä tämä halusi harjoitella. Ratsastaja päätyi pian ympyröihin ja vastalaukkaan. Misery ja Mikki suorittivat jälleen alkuverryttelyn, joka sisälsi ravia, kiemurauria ja hieman laukkatyöskentelyä. Sen jälkeen pääsimme aloittamaan hommat.

Mikki tuntui olevan tänään energisempi kuin aiemmin. Poni ei keskittynyt kunnolla ja aina tilaisuuden tullen se tarjosi Miserylle pukkilaukkaa, joten vastalaukka näytti olevan ponille mahdoton tehtävä. Ratsastaja taisteli ponin kanssa aikansa ja monen pukkilaukka pätkän jälkeen Misery sai kuin saikin ponin vastalaukkaan. Pyysin ratsastajaa pyörittämään Mikkiä pääty-ympyrällä vastalaukassa ja tämä suunnitelma tuntui sujuvan hyvin. Poni eteni reippasti ja juuri niin kuin pitikin ympäyrällä, kunnes pyysin ratsukkoa vaihtamaan suuntaa. Alkuun poni tempaisi kauniit pukkilaukat, mutta melkein saman tien Misery sai ponin toimimaan oikein. Kun homma näytti sujuvat moitteetta annoin parille luvan aloitella loppuverryttelyä.

13.03.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Hemppa
Mikki oli oikeen tomeran näköinen shetlannin poni! Mikin kanssa harjoittelimme vastalaukkaa niin, että ratsukko meni kolmikaarisen kiemura uran kokonaan samassa laukassa, eli keskimmäinen kaari tultiin automaattisesti vastalaukkaa. Ensimmäisellä kerralla Misery sai olla koko ajan vaihtamassa laukkaa, sillä Mikki ei selvästikään halunnut sitä vastalaukkaa mennä. Misery sai sen kuitenkin onnistumaan, molempiin suuntiin vieläpä.

Seuraavaksi harjoittelimme keskiravia. Armahdin Miseryä sen verran, että hän ei joutunut istumaan ponin ilmeisesti kamalissa askeleissa... Kun ratsukko meni kevyttä ravia uraa pitkin, aloin ohjeistaa tehtävää, joka meni seuraavanlaisesti: Misery käänsi ponin koko rata leikkaalle jokaisesta mahdollisesta kulmasta ja meni sen ajan keskiravia. Harjoitus alkoi oikeen hienolla keskiravilla, mutta kun Mikkiä alkoi kyllästyttämään, poni ei malttanutkaan mennä enää suoraa uraa vaan alkoi kiemurrella. Misery sai sen kuitenkin kuriin, ja suoritti harjoituksen kunnialla.

Lopputunnin ratsukko sai harjoitella siirtymisiä, joitten tiheässä tahdissa Mikille ei tosiaankaan käynyt aika pitkäksi, sillä Misery laittoi sen kunnolla töihin. Lopuksi ohjeistin vielä loppuverryttelyn. Hyvä!

13.12.2011 Estevalmennus, valmentajana Weem
Kolmannella estevalmennuskerrallamme paneuduimmekin sitten radan suorittamiseen. Kun ratsukko alkuverrytteli tehden ravi-laukkasiirtymisiä ja erilaisia kiemuroita ja taivuttelua, minä rakensin maneesiin kuuden esteen radan. Ensimmäinen este oli tavallinen pysty pitkällä sivulla, toinen este lyhyellä sivulla oleva pieni tasainen okseri, kolmas lävistäjällä oleva vähän kapempi pysty, neljäs keskihalkaisijalla lähellä lyhyttä sivua pysty, viides sama kuin toinen eri suunnasta ja kuudes ensimäinen pysty. Ratsukko sai ensin lämmitellä hyppäämällä ensimmäistä ja kolmatta estettä ja kokeilla samalla laukanvaihtoa esteen päällä tuolla lävistäjän esteellä. Sitten oli aika aloittaa varsinainen treenaaminen. Ensimmäisellä kierroksella pyysin ratsastajaa ratsastamaan jokaisen tien niin huolella kuin osasi. Tässä ratsukko onnistuikin ihan hyvin, okserilla ja lävistäjällä tuli hieman mutkittelua ennen esteitä, mutta teiden ratsastaminen sujui ihan hyvin. Seuraavaksi käskinkin keskittymään erityisesti niihin pariin kolmeen askeleeseen ennen estettä, nyt tavoitteena, ettei Mikki mutkittelisi yhtään. Nyt saatiin mutkittelut pois, mutta ratsastaja keskittyi viimeisen esteen laukkoihin niin tarkasti, että unohti hypätä. Tästä seurauksena ratsastaja oli lopulta Mikin kaulalla ja Mikki kiitolaukassa ympäri maneesia. Kun tilanne oli rauhoittunut, sai ratsukko tulla vielä viimeiset kolme estettä ja nyt sujuikin paremmin.

28.11.2011 Estevalmennus, valmentajana Weem
Tänään Mikin estevalmennuksen aiheena oli laukanvaihdot esteen päällä ja esteen jälkeen. Alkuverryttelyssä ratsukko sai tulla pientä ristikkoa ympyrällä ja tehdä sen lisäksi voltteja ja kiemuroita kevyessä ravissa. Tehtäväesteiksi rakensin kaksi estettä keskihalkaisijalle, toisen pääty-ympyrä-kahdeksikon keskipisteesen ja toisen lähemmäs toista päätyä. Harjoitus aloitettiin tällä jälkimmäisellä esteellä, ja tehtävänä oli tulla esteelle laukassa, johtaa toiseen kierrokseen voimakkaasti ohjalla ja pyytää laukanvaihtoa esteen päällä tai heti esteen jälkeen, tällöin ravin kautta. Harjoituksessa Mikki innostui vähän liikaa, jolloin laukanvaihdoista ravin kautta ei tullut sujuvia, vaan ravi jäi päälle tikittämään. Muutaman kierroksen jälkeen laukanvaihdot esteen jälkeen rupesivat kuitenkin sujumaan molempiin suuntiin. Tämän jälkeen siirryttiin kahdeksikkotehtävälle, jossa laukattiin ympyrä ja sitten esteelle, laukanvaihto esteen päällä ja toinen ympyrä tai suoraan esteelle, miten hyvältä tuntui. Mikki oli nyt paremmin kuulolla kuin edellisessä harjoituksessa ja laukka vaihtui melkein joka kerralla jo esteen päällä. Lopuksi ratsukko sai tulla vielä yksittäistä estettä suoralla linjalla ja otettiin vähän korkeushyppyä. Mikki oli alun sähläämisen jälkeen lopussa jo todella mukava ja ratsastajakin vaikutti tyytyväiseltä. Loppukäynneiksi lähetin parin ulos käppäilemään.

12.11.2011 Estevalmennus, valmentajana Weem
Kun pieni tumma Mikki asteli maneesiin ratsastajansa kanssa, sain heti ensimmäiseksi kuulla, että tänään ei ollut ponin paras päivä. Ponikokoinen ratsastaja parkaisi nimittäin heti: "Mä en sit hyppää mitään tiukkoja mutkia tänään!" Mikki oli kuulemma kiukutellut koko varustamisen ajan, joten ratsastaja ei halunnut ottaa riskiä, kun poni helposti lähtisi ohi esteistä tiukkojen mutkien jälkeen. No, pistin poniratsukon kuitenkin aloittamaan alkuverryttelyn ja tekemään kevyessä ravissa ja laukassa voltteja ja kiemurauria, sekä keskihalkaisijalle raahaamiani maapuomeja. Alkuverryttelyn jälkeen tein näistä puomeista kahden esteen innarisarjan, jota sitten lähdimme työstämään. Aluksi lähestymiset tehtiin ravissa, jotta ratsastaja saisi Mikin tuotua esteille suoraan, ja muutaman onnistuneen sarjahypyn jälkeen nostin hieman esteitä ja lähestymisen sai tulla laukassa. Nyt Mikki otti ensimmäisen esteen edellä muutaman sivuloikan, mutta pääsi sitten esteelle ja hyppy oli puhdas. Edellisestä vikuroinnista tuohtuneena ratsastaja kuitenkin pidätti rajusti ensimmäisen esteen jälkeen, minkä seurauksena Mikki otti esteiden väliin minipienen laukka-askeleen ja hyppäsi jälkimmäisen esteen todella läheltä. Jälkimmäinen este tulikin sitten alas, joten ratsukko sai kokeilla tätä uudestaan. Kun seuraava hyppy oli selvästi parempi, venytin sarjaesteen väliä niin, että sinne mahtui hyvin yksi laukka-askel ja ratsukko sai tulla vielä tämän esteen muutaman kerran. Lopuksi ratsukko tuli vielä muutaman "kahdeksikon" niin, että esteeltä tie kaarsi ensin oikealle, sieltä takaisin esteelle ja sitten vasemmalle, ja esteelle. Lopulta hikinen ratsukko sai luvan aloittaa loppuverryttelyn, jossa pyysin ratsastamaan Mikkiä rennoksi ja pitkään muotoon.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sislln copyright misery. 2014
Moondance on tysin virtuaalinen talli ja mitn ei ole oikeasti olemassa!