Revolt v. Ki lopetettiin 6.3.2014 vanhuuden vaivojen johdosta 33-vuotiaana.

VIRTUAALIHEVONEN

Revolt v. Ki

Revolt v. Ki "Revolt" s. 03.07.2007
shetlanninponi, ori kasvattaja Kulonpään tallit
VH03-017-2229 omistaja misery. (Moondance)
102cm, musta Helppo B / 70cm / vaativa (yleis)
Kilpailukalenteri SHLA-I, YLA2, KTK-III, KRJ-II, Ch

Palkittu 25.08.2013 tilaisuudessa SHLA-I palkinnolla pistein 111,5 (uusinta)
Palkittu 21.11.2011 tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 128
Palkittu 30.11.2011 tilaisuudessa SHLA-II palkinnolla pistein 106,5
Palkittu 15.12.2011 tilaisuudessa KTK-III palkinnolla pistein 65
Palkittu 15.02.2012 tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 92,5

Revolt on tallin pienisuuri poni - egoltansa valtava, mutta kooltansa yksi pienimmistä. Toisinaan sitä kutsutaan myös "tallin pelleksi". Revolt osaa karata kaikkialta oikein mallikkaasti ja tehdä pieniä jäyniä hoitajallensa. Se osaa myös avata karsinan oven, mikäli vain ylettyy hakaseen. Siksi se pitääkin sulkea erityisen huolella paalinnarulla, ellet halua löytää pikkuponia vatsa täynnä kauralaarin luota aamulla. Hoitaessa Revolt on hieman levoton eikä malttaisi seistä aloillansa. Muuten se on melko rauhallinen ja pitää siitä kun sitä hoidetaan; varsinkin kaulan rapsuttelu saa orin ylähuulen venymään ja kaulan taipumaan. Eläinlääkäristä tai kengityksestä ori ei oikein pidä, mutta pakollisina hoitotoimenpiteinä se kestää ne urhoollisesti. Revoltin kanssa jokainen päivä on hyvällä ja pahalla tavalla erilainen.

Hoitaessa Revolt malttaa seistä hetken aloillaan ja sen jälkeen alkaa keksiä jos jonkinmoista temppua hoitajansa riemuksi. Joskus pientä kyllästytti niin paljon, että se kävi naruissa istumaan käytävälle (naru ei antanut myöten makaamiseen) eikä suostunut nostamaan takamustansa ylös. Bravuureihin kuuluu myös maate meno, kavion antaminen ja tavaroiden kaataminen/heitteleminen. Ravoltin kanssa yksikään päivä ei ole samanlainen, mutta toisaalta hoitajan huumorintaju on aina koetuksella. Ori kyllä pitää hoitamisesta valtavasti. Erityisesti kumisualla kyhnyttäminen saa ylähuulen pitkäksi ja kaulan taipumaan kummallisiin asentoihin. Taluttaessa pikkuponi ravaa nätisti vierellä ja seuraa taluttajaa kuuliaisesti. Revoltia on helppo taluttaa isommankin ponikatraan kanssa.

Ajaessa Revolt on oikein mukava tapaus. Ori kuuntelee tarkasti kärryiltä tulevia ohjeita ja yrittää vastata niihin parhaansa mukaan. Valjakkoradalla se tekee erittäin tarkkaa työtä ja siltä löytyy myös vaadittavaa nopeutta ja ketteryyttä. Revolt on hyvin yhteistyökykyinen ja parhaimmillaan tarkkuus- ja kestävyyskokeissa.

Revolt osaa kyllä ratsukuviotkin hienosti. Varsinkin esteratsastus on pojan mieleen, sillä siinä saa mennä lujaa! Revolt on ketterä ja nopea esteradoilla. Kapasiteettiä löytyy myös pikkuponiksi paljon ja hyppytyylikin on kohdillaan. Ainoa miinus on se, että jarrut ovat toisinaan täysin hukassa. Silloin ei auta kuin toivoa parasta ja ohjata Revolt esteille. Kouluvääntö tuntuu olevan sen mielestä tylsää kotona - kilpakentillä se on taas parhaimmillaan kouluaitojen sisäpuolella. Revolt kyllä osaa koulukiemurat ja sen kokoamisaste on yllättävän suuri poniksi. Kyllästyessään ori vaan alkaa keksiä kaikkea hupia kesken treenaamisen. Niihin lukeutuvat mm. maaten meno ja maailmanluokan pukkisarja. Jos Revoltin mielenkiinnon osaa pitää yllä niin koulukiemuratkin kyllä sujuvat. Maastossa mennään tietenkin kovaa ja sana "hallittu meno" ei siellä lukeudu Revoltin sanavarastoon. Ori on siitä mukava maastoratsuna, että se ei oikeasti pelkää mitään ja on sillä tavalla luotettava. Jos löytyy tarpeeksi rohkea kuski niin maastoonkin saa lähteä.

Revolt osaa käyttäytyä hienosti kilpapaikalla, mutta aina se ei malta tehdä niin. Useimmiten se pörhistelee tammoille ja muutenkin sählää kaikkea omaansa. Radalla Revolt onneksi antaa useimmiten parhaansa keskittyen ällistyttävän hyvin ja suoriutuen ratsastajan/ajajan antamista tehtävistä erinomaisesti. Toki on olemassa niitäkin päiviä, ettei edes kilpailut kiinnosta ja silloinhan Revolt ei taatusti tee mitään huolella Traileriin ori menee toisinaan hyvin ja toisinaan ei suostuisi millään menemään. Kuljetuksen aikana se keksii aina kaikkea hauskaa ja on esimerkiksi saanut irroitettua sekä itsensä, että kaverinsa.


Sukutaulu ja -selvitys

i. CW Malibu Monsoon
  VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1
ii. CW Sandbar Sleeper
  VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Mira's Tattari's Zorro boy
 
iie. Shambles Ray of Sunshine
  VIR MVA Ch, KTK-III
ie. Liinun Adalmina
  KTK-I
iei. Liinun Celebrant
 
iee. Brightonwood Roanna
 
e. CW Simply Beautiful
  Ch, YLA2, VVJ-II, KTK-III
ei. CW Acid Jazz
 
eii. NMH Elvenpath
 
eie. Nektarin Mokkapala
 
ee. CW Seashawna
 
eei. CW Remy Zero
  VVJ-II
eee. Candent
 

CW Simply Beautiful on nimensä veroisesti kaunis tamma. Se on menestynyt näyttelyissä hienosti kahmien aina I tai II+ palkintoja. Luonteeltansa tamma on nöyrä ja kiltti. Ratsastaessa siitä tosin löytyi tarvittavaa vauhtia ja kaikesta huolimatta Bea ei ollut lasten ratsu. Bea on menestynyt upeasti kilpakentillä kahmien useita sijoituksia niin esteiltä kuin koulustakin. Tamma on myös ollut suosittu siitoshevosena hyvän sukunsa vuoksi ja sillä on kuusi jälkeläistä. Nykyään se viettää ansaittuja eläkepäiviä pullahevosen virkaa toimittaessaan.


Jälkikasvu

o. Reval v. Moons s. 22.02.2013
t. Moons Teardop s. 11.11.2011 SHLA-I, KTK-II, YLA1
t. Nybergs Åsa s. 01.07.2008


Päiväkirja ja valmennukset

Kuulumisia 14.11.2011
Revolt on ehkä hieman aikuistunut ja karkailureissuja on enää noin joka kolmas päivä suunnilleen. Osasyy siihen toki voi olla se, että tarhat ja karsinat ovat Revolt-turvallisia ja idioottivarmoja. Kilpakentillä oripoika on osoittanut kyntensä ja on ollut oikein hyvä. Nykyään myös huonot kilpapäivät ovat harventuneet ja pääasiassa Revoltilta löytyy mukavasti työmotivaatiota.

Tänään oli pitkästä aikaa rentouttava maastoköpöttelypäivä (lue: kaahotettiin pitkin maita ja mantuja ja ratsastaja yritti parhaansa mukaan pidätellä ponia). Vauhtia Revoltista löytyy ja todennäköisesti eläkepäivinäkin se juoksee ME-vauhteja tarhaa ympäri. En taas saanut minkäänlaista kontrollia maastolenkillä poniin, joten annoin sen mennä niin paljon kuin se jaksoi. Aina kun Revolt yritti hieman hidastaa hoputin sitä enemmän. Ehkä se joskus oppii, että ratsastajaa kannattaa kuunnella. Vasta tallin pihassa puolen tunnin tauottoman juoksun jälkeen annoin luvan hidastaa. Hoitajatyttöä nauratti ja hän tiedusteli että oliko ponilla paha päivä. Kummatkin puuskutimme ja oli kyllä kuuma. Loppukäynnit mentiin maasta käsin pihaa ympäri.

Joulutunnelmia 21.12.2009
Jouluun on enää muutama päivä ja tänään koristeltiin talliporukalla tallia. Siivoillessani varustehuonetta löysin sieltä joulutavaroita poneille ja hevosille, josta tietenkin syntyi joulumaastoidea. Löysin maailman suloisimmat poronsarvet ja punaisen kulkusajoloimen, sekä punaisen kultanauhoilla koristellun rintaremmin. Hain Revoltin siivoilujen ja koristeluiden jälkeen talliin. Valjastin sen ja puin suloiset joulutavarat ylle. Se oli niin suloinen näky! Muut hakivat omia ajo/ratsuhevosiansa ja pian olimme valmiit joulumaastoilemaan.

Revoltin kuuliainen ja ahkera hoitaja Milla hyppäsi kanssani kärryille. Lähdimme joukon ensimmäisenä matkaan kulkuset helisten. En voinut kuin nauraa Revoltille alkumatkan ajan ja sekös oria ärsytti. Naapurin setä tuli oikealla ravurillansa vastaan ja häntäkin huvitti suunnattomasti meidän "Petteri Punakuono". Revoltia tuntui ärsyttävän vielä enemmän ja kohta mentiinkin haipakkaa menoa pitkin metsäteitä kulkusten helistessä. Takana tuleva sekalainen seurakunta piti myös jouluisia ääniä ja muutamia kiljahduksia hevosten innostuessa. Oli sen verran kylmä että 40min maastoilua riitti tältä erää varsin hyvin. Kerrankin Revolt ei keksinyt mitään maata mullistavan tyhmää vaan kulki oikein nätisti. Joulufiilis sen kuin kohosi! Hepsukat saivat jäädä sisälle syöpöttelemään lenkin jälkeen.

Perjantai kolmastoista 13.2.2009
En mitenkään ole taikauskoinen, mutta tänään alkoi tuntua, ettei perjantai kolmastoista ole ainakaan Revoltin päivä - tai sen ratsastajan. Tarhatessa ori pääsi karkuun ja juoksi tyytyväisenä takaisin karsinaansa. Raahasin orin tarhaan ja päästin vapaaksi - muutaman minuutin kuluttua löysin orin jälleen sen omasta karsinasta, vaikka lukitsin huolella tarhan portin. Huokaisten vein orin JÄLLEEN takaisin tarhaan. Tällä kertaa se pysyi puoli tuntia siellä, kunnes taas seisoi käytävällä katsellen kuinka siivoan karsinoita. Siinä vaiheessa vein pojan karsinaan ja päätin, että pysyköön siellä loppupäivän.

Piti kyllä hetki miettiä, että nousenko pojan selkään tänään ollenkaan vai jätänkö sen vain karsinaan. Päätin kuitenkin lähteä ratsastamaan kentälle, jotta Revolt saisi edes hieman purettua energiaansa. Heti selkään päästyäni Revolt päätti, että tänään on pukkiponipäivä. Löysin itseni melko nopeasti hiekasta - uskokaa tai älkää, noinkin pieni poni saa perseensä lentämään korkealle! Nousin takaisin selkään ja laitoin pojan heti töihin. Se teki kuuliaisesti töitä ja hyvin tekikin, kun hieman komensi oria. ;) Loppupäivä sujui ilman suurempia ongelmia, onneksi.

Muutto uuteen kotiin 25.10.2008
En olisi ikinä uskonut kenenkään kotiutuvan sillä samalla sekunnilla, kun pääsee ulos trailerista. Revolt oli kuulemma riehunut koko kuljetuksen ajan ja olikin sotkenut heinäverkon jalkoihinsa. Talutin pojan ulos ja eiköhän se heti kiskaissut itsensä irti otteestani. Manaillen kasvattajan kanssa yritimme saada oria kiinni, mutta se ravaili pitkin pihaa ilkkuen, "hähää, ettepäs saa kiinni". Poika kävi uhoamassa tallin isoille puoliverioreille ja keimaili shettisneidoille, jotka uteliaana katselivat aidan takaa tuota uutta oria. Lopulta Revolt juoksi karsinaan, tosin ei omaansa, ja alkoi mutustamaan heiniä. Vaihdoin orin omaan karsinaansa ja heitin sille omat heinät nenän eteen. Revolt kotiutui hienosti ja näyttä heti ensimmäisenä päivänä kaikki temppunsa, kuten karkailun ja oven avaamisen.
Estevalmennus 22.11.2011, valmentajana Saila
Revolt tepasteli maneesiin kaula kaarella ja hirnuen, kuin viimeistä päivää. Muutamat tammat vastasivat sille maneesin ulkopuolelta. Huomasin, että poni oli tänään oikein energisellä ja leikkisällä tuulella. Aloitimme heti alkuverryttelyt, ensin hetken aikaa käynnissä ja sen jälkeen käskin miseryn nostamaan ravin. Revolt otti aina väliin muutamia sivuaskelia ja tepasteli uraa eteenpäin, viskellen päätään. Esteiden ilmestyessä kuvioihin Revolt nosti päänsä ylös ja nosti korvansa hörölle. Vauhtia tuli tähän pieneen poniin heti lisää ja misery sai tehdä oikeasti töitä, että sai pidäteltyä sitä. Kaksikko sai aluksi verrytellä pienellä, 40cm korkuisella pystyllä. Revolt hyppäsi sen yli helpon näköisesti ja sen jälkeen heitti muutaman pukin. Misery pidätteli oria parhaansa mukaan, mutta joutui tekemään paljon työtä että sai pidätteet menemään läpi. Samalla, kun misery keskittyi orin rauhoittamiseen, kasasin kentälle viiden esteen radan. Misery ohjasi Revoltin ensimmäistä estettä kohden varmasti. Ori hyppäsi 60 senttisen esteen yli helposti ja suoritti puhtaasti koko muunkin radan. Neuvoin miseryä työstämään kouluharjoittelua kotonakin, vaikkei ori siitä erityisemmin pitäisikään. Varsinkin orin temmon säätelyä olisi hyvä harjoitella, monilta vaaratilanteilta tultaisiin välttymään hieman hitaammalla vauhdilla.

Kouluvalmennus 17.11.2011, valmentajana Saila
Aiemmin päivällä misery oli kertonut puhelimitse Revoltin kyllästyvän helposti kouluratsastukseen, joten olin kehitellyt orille virikkeellisen ja vauhdikkaan koulutunnin. Ratsukko sai aloittaa tekemällä pysähdyksiä ja peruutuksia. Revolt näytti heti alkuun hieman kyllästyneeltä, mutta jaksoi totella miseryn antamia apuja, joskin hieman laiskasti. Oriin saatiin kuitenkin puhtia, nimittäin tempon lisäyksillä ravissa. Pitkillä sivuilla ori sai siis päästellä minkä pienillä jaloillaan pääsi, mutta lyhyillä sivuilla keskityttiin lähinnä pohkeenväistöön. Revoltilla oli ensimmäisten tempon lisäysten jälkeen hieman vauhti päällä, joten pohkeenväistöistä ei tullut oikein mitään. Puolipidätteiden avulla ori saatiin kuitenkin kuuntelemaan käynnissäkin ja väistöt sujuivat oikein hienosti. Lopuksi tehtiin erilaisia laukkaharjoituksia ja Revolt oli koko tunnin oikein hienosti kuulolla. Vasta loppukäynneillä se esitteli ensimmäisen pukkinsa, mutta pukki jäi vain yhteen.

Estevalmennus 14.11.2011, valmentajana Ellu
Aloittelimme valmennuksen reippaalla alkuverkalla itsenäisesti, jonka aikana rakensin kentälle muutaman tehtävän esteistä ja samalla seurailin pienen orin liikkumista. Tarmokkaasti Revolt tikitti eteen päin ja vaikutti olevan innoissaan kentälle ilmestyvistä esteistä. Kun olit verrytellyt ponin ripeästi pyysin sinua siirtymään käyntiin ja kuuntelemaan ohjeistuksen. Aloitimme yksinkertaisella 3 laukan suhteutetulla, joka oli koottu toiselle pitkälle sivulle. Ensimmäinen este oli aluksi pelkkä puomikasa ja toinen noin 40cm ristikko. Tarkoituksena oli säädellä tempoa ja tulla tehtävää sekä 3 että 4 laukalla.

Jo ensimmäisillä hypyillä huomasin, kuinka ori tihkui energiaa, mutta ylitti esteet kuitenkin puhtaasti. "Istu vielä syvemmälle satulaan ja muista rentoutua", ohjeistin ja korotin puomikasankin pieneksi ristikoksi. Teille oli erityisen haastavaa saada väliin neljä laukkaa ja tuntui kuin Revolt olisi päättänyt itse vauhdin kuskista välittämättä. Niinpä päätin hieman muuttaa tehtävää. "Lähesty ravissa ja esteiden välillä otat käyntiin siirtymisen, sen on kuuneltava sinua", kehotin ja madalsin hieman jo 60cm korotettuja esteitä. Ensimmäinen kerta ei oikein ottanut sujuakseen; Revolt ryhtyi kiemurtelemaan epämääräisesti esteiden välillä ja käyntiin siirtyminen oli epämääräinen. Seuraavalla kerralla kuitenkin tehtävä onnistui loistavasti ja korotin esteet takaisin 60cm. "Tulkaa vielä kertaalleen tähän suuntaan ilman siirtymistä ja sitten vaihdetaan suunta", ohjeistin. Viimeiset hypyt tähän suuntaan sujuivat hallitusti.

Toiseen kierrokseen jatkettiin samaa tehtävää, aluksi käyntiin siirtymisellä ja tämän jälkeen ilman. Revolt alkoi lopulta nöyrtyä tahtoosi ja suostui hidastamaan tempoaan esteiden välillä. Tulittepa kerran jopa 6 laukalla! Kun poni näytti olevan kunnolla hanskassa vaihdoin suhteutetun toisen osan pieneen okseriin ja kehotin teitä tulemaan suhteutettu vielä muutamaan kertaan. Revolt hyppäsi edelleenkin melko vauhdikkaasti, mutta meno vaikutti paljon hallitummalta. Muutaman onnistuneen toiston jälkeen kehotin teitä ravailemaan vielä hetki eteen-alas ja kävelemään sitten kunnon loppukäynnit. Hieno pikkuponi, jolta ei luonnetta ja ponnua puutu!

Estevalmennus 14.3.2009, valmentajana Jenza
Alkuverryttelit Revoltia ahkerasti. Se meni oikein reippaan oloisesti. Teit paljon erilaisia herätyksiä. Käännöksiä ja suunnan muutoksia. Siirtymisiä ja pysähdyksiä. Myös pitkällä sivulla menit pieniä temmon muutoksia. Olin laittanut teille pääty-ympyrälle kaksi puomia. Tulitte niitä ravissa. Koko ympyrä piti tehdä kevyessä istunnassa, jolloin välillä kyllä istahdit takaisin selkään. Kun tämä onnistui, vaihdoitte suuntaa ja tulitte samaa tehtävää toisesta suunnasta. Tämä oli näyttävästi paljon vaikeampaa, sillä ori koitti livistää usein tehtävästi. Kuitenkin kun sait sen tottelemaan, tuli siitä oikein hienon näköistä. Piditte pienen tauon ja nostin puomit pystyksi. Tulitte 60cm pystyjä pääty-ympyrällä. Joissakin kohtiin ori oli hieman mitä pitäisi tehdä, kun et tehnyt niin selkeitä ohjeita, mutta sait sen koko ajan vain paremmin kuuntelemaan sinua. Tulitte tehtävää monta kertaa, kummastakin suunnasta. Lopuksi ne olivat vielä 70cm pysty ja okseri, jossa tuli välillä ongelmia. Hyppikää enemmän sarjoja ja yrittäkää löytyy hyvä yhteistyö, niin kisoissa tämä ei koudu kohtaloksi.

Estevalmennus 20.2.2009, valmentajana millis
Revolt näytti hauskalta viilettäessään lämmittelyravissa ympäri maneesia. Sillä aikaa kun olin laittanu ratsukon lämmittelemään, olin ryhtynyt väsäämään pientä esterataa, joka tällä hetkellä koostui vain kolmesta esteestä: kaksi oli peräkkäin pitkällä sivulla ja yksi oli vinoittain toisella pitkällä sivulla. Tarkoitus oli tänään harjoitella nopeita käännöksiä ja tarkkuutta esteillä. Nostin aluksi kaksi peräkkäistä pystyestettä 20cm: korkeudelle ja pyysin miserya tulemaan ne lämmittelyksi. Tehtevänä oli, että misery ohjaisi Revoltin ravissa lyhyttä sivua pitkin ensimmäiselle esteelle ja nostaisi vasta sitten laukan. Pikkuinen ori meinasi vähän turhaa innostua kun esteelle oltiin menossa, mutta misery sai pojan hyvin pidettyä aioissa. Laukka taisi ensimmäisen hypyn jälkeen nousta ihan automaattisesti, ilman miseryn ohjeita. Annoin ratsukon suorittaa saman tehtävän uudelleen ja tällä kertaa Revolt oli jo haluamassa laukkaan lyhyen sivun alusta. Muutama askeln sinne tulikin, mutta muuten laukat ja ravit päätyivät niille kuuluviin kohtiin. Tään pienen lämmittelyn jälkeen nostin kumpaisenkin esteen 50cm:een. Ohjeet olivat tällä kertaa melkein samat kuin edellisessä, mutta nyt Revoltin kuuluisi tulla laukassa. Koska esteet olivat melko kaukana toisistaan, pyysin miseryä kääntämään Revoltin voltille niiden välissä. Ori ei aluksi ihan kässännyt, että nyt ei painettukaan esteeltä toiselle suoraan, joten laukka tippui raviin miseryn kääntäessä pojan voltille. Uusi laukka nousi kuitenkin hienosti voltilla, mutta esteen lähestymisestä tuli vähän vino. Toisella kerralla misery valmisteli orin paremmin sekä volttiin että lähestymiseen ja nyt Revolt suoriutui tehtävästä jo huomattavasti paremmin.

Muutaman kerran jälkeen pyysin miseryä käätämään Revoltin radan poikki ja tulemaan vastakkaisessa suunnassa. Tähän suuntaan oli hiukan vaikeampaa, mutta jo muutaman kerran jälkeen kaksikko onnistui siinäkin hienosti. Nyt kohotin kaksi pystyä 60cm:een ja kolmannen esteen 70cm:iin. Annoin uudeksi tehtäväksi seuraavan: miseryn tulisi oikeassa kierroksessa nostaa toisen lyhyen sivun alusta oikea laukka, kääntää Revolt seuraavasta kulmasta kokorataleikkaalle ja hypätä keskellä maneesia oleva este. Esteen jälkeen miseryn tulisi kääntää Revolt vasempaan kierrokseen kulmasta, vaihtaa laukka ja tulla sitten lopuksi kaksi pystyä, jotka olivat pitkällä sivulla. Revolt kirmasi innoissaan vauhdikkaaseen laukkaan ja misery sai lähestyttyä ensimmäistä estettä hyvin. Ori hyppäsi korkealta ja nätisti, vaikkakin takajalat vähän kopsahtivatkin puomiin. misery myöhästyi hiukan seuraavassa laukanvaihdossa, joten ensimmäiselle pystylle lähestyminen meni vähän vinoon. Revolt ei kuitenkaan pienestä välittänyt vaan hyppäsi reippaasti - toiselle pystylle tultiinkin jo suorassa linjassa.

Seuraavilla kerroilla myös laukanvaihto ja lähestyminen sujui paremmin. Pyysin miseryä tulemaan toiseen suuntaan. Laukanvaihtokin sujui hienosti ilman sähläämistä tässä kierroksessa. Lopuksi nostin vielä kaikki kolme estettä 70cm:een. Pyysin miseryä tulemaan pystyille laukassa, tekemään ravivoltin esteiden väliin ja toisen pystyesteen jälkeen jatkamaan laukassa kulmaan, josta sitten pitäisi kääntyä maneesin keskellä olevalle esteelle. Revolt jo oli tässä vaiheessa niin innoissaan kaikesta pomppimisesta, ettei ravivolttiin sillä meinannut oikeen olla enää malttia. Neuvoin miseryä pitämään käden määrätietoisena. Parin yrityksen jälkeen ravivolttikin onnistui. Kiitos valmennuksesta. Revolt hyppää hienosti eikä näytä liiemmin välittävän tullaanko esteelle suoraa vaiko sivusta, mutta sinun pitäisi olla tarkkana lähestymisten kanssa. Määrätietoinen käsi on myös oiva apu silloin kun ponia tulisi hidastaa tai kääntää esteiden välillä. Muista myös varoittaa Revoltia ajoissa aikeistasi (laukanvaihto, voltti yms.) ettei se kompuroi.

Kouluvalmennus 20.10.2008, valmentajana Fiia
Ratsastaja verrytteli parhaillaan Revoltia maneesissa, kun saavuin paikalle. Revolt oli reippaan näköinen ja näytti että se juoksee jopa alta pois. Käskin ratsukkoa tekemään niin, että pitkät sivut reipasta ravia ja lyhyet sivut hidasta. Revolt ei kuunnellut reippaan ravin jälkeen ollenkaan ratsastajaa. Käskin tekemään jokaiseen kulmaan voltin ja tarvittaessa pysäyttämään ennen hidasta ravia. Revolt alkoi yhtäkkiä kuuntelemaan ja kontrolli oli taas ratsastajalla. Seuraavaksi ratsukko sai tehdä laukassa ensin laukkakahdeksikkoa ja ravin kautta laukanvaihdon aina ympyrää vaihdattaessa. Ratsastaja oli jännittynyt selässä eikä mukautunut laukkaan. Neuvoin rentoutumaan ja mukautumaan laukkaan paremmin. Ei auttanut, joten otin jalustimet pois ja käskin laukata vain ympäri kenttää. Nyt ratsastaja ei voinut tukeutua jalustimiin joten kaikki sujuivat heti paremmin. Revolt toimi loppua kohden hyvin ja sillä on paljon potentiaalia myös kouluratsastuksen saralta!

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sislln copyright misery. 2014
Moondance on tysin virtuaalinen talli ja mitn ei ole oikeasti olemassa!