Tervetuloa Moondanceen!

 

Moondance on lämminhenkinen suurtalli, jossa kasvatusrotuina ovat suomenhevoset ja shetlanninponit. Suomenhevoskasvatus on ollut aktiivista vuodesta 2008 alkaen ja shetlanninponit taas astuivat kuvioihin vuonna 2011 nykyisessä muodossaan. Sitä ennen meillä syntyi kaikenrotuisia varsoja ilman tarkempia jalostustavoitteita. Kasvatusrotujen valinta oli helppoa - suomenhevonen on meidän ainoa kotimainen rotu ja shetlanninponit taas ovat niin söpöjä ilmestyksiä.

Jos suomenhevosen taival kotimaisena rotuna tähän päivään asti on ollut kivinen ja usein vaakalaudalla, niin ei Moondancenkaan historia ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Talli perustettiin vuonna 2004 Expageen. Moonis (miseryn antama lempinimi joka on kuulemma epäilyttävän kuuloinen?) on myös toiminut ratsastuskouluna ja yksityistallina, kunnes siirtyi nykyiseen siitos/kilpatalli-periaatteeseen. Toivottavasti taivalta on vähintäänkin yhtä paljon edessä kuin on takanakin. Meistä ette eroon pääse noin vain.

Hienoista hevosista ja suuresta määrästä huolimatta hevoset saavat elää hevosen elämää. Olen vanhan kansan hevosihmisiä, joiden mielestä hevoset voivat paremmin saadessaan ulkoilla päivittäin lajitovereiden seurassa ilman pumpuliin käärimistä. Tyytyväinen hevonen suorittaa paremmin ja on yhteistyöhaluisempi kuin elämäänsä kyllästynyt. Aikaahan siinä menee, kun kuuraa joka ilta elämästänsä nauttineet hevoset, mutta kyllä se kannattaa. Työntekijöitä meillä onkin palkkalistalla viisi kappaletta ja tallilta löytyy myös innokkaita hoitajia ratsastuspalkalla. Tule sinäkin nyt tutustumaan Moondanceen. Meille ovat vieraat aina tervetulleita!