VIRTUAALIHEVONEN ID#142

Moon Hulmiina

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri164cm, ruunikko
RekisterinumeroVH14-018-1595
Syntynyt07.08.2014
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasore 110cm
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset20.02.2017 KTK-II palkittu pistein 74
31.12.2016 ERJ-I palkittu pistein 104,5
20.12.2014 SV-II palkittu pistein 60,3

© Tallin omaisuutta

Hulmiina, tuttujen kesken vain Liina, on luonteeltaan kiltti ja nöyrä suomenhevonen. Hoitaessa se seisoa möllöttää aloillaan, eikä sano vastaan mihinkään hoitotoimenpiteeseen. Peseminen, kengittäminen, eläinlääkärin toimenpiteet ja varustaminen onnistuvat moitteetta. Liina on seurallinen tapaus ja nauttii kaikesta saamastaan huomiosta aidosti. Se saattaa kesken harjaamisen tunkea isoa päätänsä hoitajan syliin tai rapsutella varovaisesti huulillaan hoitajan olkapäätä. Liina on myös jostakin oppinut kerjäämisen jalon taidon ja tekee kaikkensa saadakseen edes yhden herkkupalan hoitajan taskusta. Se kumartaa, nostaa etujalkaansa ja lopulta yrittää itse napata taskusta namin. En myönnä opetettaneeni näitä asioita Liinalle!

Ratsastaessa Liina muistuttaa hieman hidasta hämäläistä, joka kuitenkin tekee työnsä nöyrästi. Sen kanssa pärjää kuka tahansa aloittelijasta kokeneeseen esteratsastajaan. Tamman laji on ehdottomasti esteratsastus. Liinalla on iso laukka ja se on parhaimmillaan ulkoradoilla. Ahtaat sisäradat tuottavat päänvaivaa ratsastajalle, mutta osaava kuski pärjää sielläkin Liinan kanssa. Sen vahvuuksiin esteillä voidaan lukea myös vahvuus. Vaikka lähestyminen ei aivan sujuisikaan suunnitelmien mukaisesti, niin Liina yrittää aina hypätä ylitse. Se pystyy ponnistamaan korkealle läheltäkin estettä. Liina on tosiaan hieman hidas ja kaipaa paljon eteenpäin ratsastusta. Se täytyy alusta asti saada hyvin liikkumaan pohkeesta eteenpäin. Koulua vääntäessä vauhti hidastuu jatkuvasti ja ratsastaja saa tehdä töitä tosissaan. Kyllähän Liina ne peruskiemurat osaa, mutta se ei ole mikään kevyt liitokavio, eikä hurmaa koulutuomareita menollaan. Maastossa tamma on pomminvarma sotanorsu, joka menee vaikeakulkuisissakin maastoissa varmajalkaisesti. Liinan kanssa maastolenkeistä jopa nauttii ja ehtii ihailla maisemia!

Kuljettaminen ja lastaaminen eivät tuota Liinalle ongelmia. Se kävelee koppiin ja hevosautoon varmoin askelin, sekä matkustaa aina asiallisesti seurasta ja matkan pituudesta riippumatta. Kilpapaikalla Liina ei hätkähdä mekkalasta, vaan saattaa jopa ennen suoritustaan ottaa pienet torkut kuntoonlaittaessa. Sen kanssa on ihana mennä ihmisten ilmoille, sillä tietää, ettei Liinaa koskaan tarvitse hävetä. Verryttelystä asti se yrittää aina parhaansa ja antaa suorituksissa aina sataprosenttisen työpanoksen.
sh-o. Moon Verjvala -- s.28.04.2015 (i. Moon Verjnuarmu)
sh-o. Moon Superi -- s.15.09.2015 (i. Reposaaren Nestori)
sh-t. Moon Hulina -- s.18.04.2016 (i. Moon Ramiro)
sh-t. Moon Surmiina -- s.14.06.2017 (i. Moon Suhdeluku)

i. Sakarias
ii. Sankarin Väinämöinen
evm, 158cm, trt
iii. Vankka
evm, 158cm, prn
iiii. Väinö
iiie. Heilikka
iie. Anitta
evm, 154cm, vrt
iiei. Antero II
iiee. Kaino-Aino
ie. Santeli
evm, 162cm, vprt
iei. Pohjan-Poika
evm, 165cm, vrt
ieii. Poju
ieie. Liisan-Tyttö
iee. Manteli
evm, trt, 153cm
ieei. Hyyryläinen
ieee. Kantele
e. Helmiina
ERJ-I
ei. Helmen Ritari
evm, rt, 164cm
eii. Riivaaja
evm, rn, 158cm
eiii. Risto-Reipas
eiie. Saagan Taika
eie. Ikijään Petronella
evm, vprt, 166cm
eiei. Ikijään Roope
eiee. Ikijään Iisa
ee. Haavetar
evm, tprt, 166cm
eei. Humpuukki
evm, m, 166cm
eeii. Pikku-Jätkä
eeie. Hoon Unelma
eee. Julianna
evm, prt, 155cm
eeei. Kallen Julius
eeee. Mirjami V

Muut sijoitukset
27.01.2017 Moondance, VSN-näyttely (RCH)

31.08.2015 kutsu, VSR-Cup, 90cm (6/55)

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1143.71
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1319.49
Tahti ja irtonaisuus: 64.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

ERJ-taso: 6 (2463.2p.)
KRJ-taso: 3 (1383.49p.)
VVJ-taso: 3 (1319.49p.)
KERJ-taso: 3 (1143.71p.)

07.03.2015 Estevalmennus, valmentajana Sani
Valmennettavana oli tänään jo tuttu ratsukko.Tänään harjoittelisimme pituusesteitä, sekä hieman muita erikoisesteitä. Alkuun he tulivat muutaman kerran kahden ristikon yli veryttelyksi, jonka jälkeen siirryimme hyppäämään okseria. Muutaman hypyn jälkeen korotin hieman estettä, sekä lisäsin leveyttä. Tammalla oli tänään reilusti virtaa, eikä se arkaillut yhtään hyppäämistä. Muutamalla kerralla se ei malttanut millään odottaa oikeata hyppypaikkaa, vaan ponnisti hieman liian kaukaa. Neuvoin ratsastajaa olemaan omalla istunnallaan vielä hieman enemmän liikettä vastaan. Okserin jälkeen siirryimme trippelille. Tälle esteelle oikean hyppypaikan löytäminen oli erityisen tärkeää, jotta ylitys tapahtuisi puhtaasti. Ensimmäisellä kerralla takapuomi kolahtikin maahan, joten neuvoin ratsastajaa ratsastamaan laukan pyörivämmäksi sekä tekemään reilusti pidätteitä, jos tuntui ettei tamma pysyisi loppuun asti hallinnassa. Muutaman toiston jälkeen löytyi oikea hyppypaikkakin. Loppuun hypättiin vielä muutama kerta pienen muurin ja vesiesteen yli. Ensimmäisen ihmettelykerran jälkeen ne eivät tuottaneet enää ongelmia, joten annoin ratsukolle luvan loppuveryttelyyn.

01.03.2015 Estevalmennus, valmentajana Sani
Kentällä ravasi pirteän oloisesti kaunis suomenhevostamma ratsastajansa kanssa. Heidän alkuveryttelynsä oli jo hyvässä vaiheessa, ja rakennettuani muutaman esteen aloitettiin heti hyppääminen. Ratsukko tuli muutaman kerran veryttelyksi pienen pystyn yli. Liinalta näytti tänään vauhtia riittävän, ja se hyppäsi reiluilla loikilla esteen yli. Pystyn jälkeen siirryimme in and out -esteelle, josta ei vielä alkuun paljoa korkeutta löytynyt. Ensimmäisellä kerralla vauhtia oli hieman liikaa, jonka seurauksena hyppy lähti liian kaukaa ensimmäiselle esteelle. Seuraavalle oli siis vaikea lähestyminen, mutta ratsukko suoritti sen kuitenkin puhtaasti. Jatkoimme pian kolmen esteen sarjalle. Ensin tuli pysty ja sitten kaksi okseria. Välit olivat melko pitkät, joten laukan pyörimisestä piti pitää huolta koko ajan. Ensimmäisellä kerralla lähestymiset eivät menneet aivan nappiin, mutta seuraaville kerroille suoritus parani todella paljon. Tähän olikin aika lopettaa ja päästin ratsukon loppuveryttelyn pariin.?

07.01.2015 Estevalmennus, valmentajana Veera R.
Tällä kertaa Liinan kanssa päätimme korottaa esteet heti 80cm verkkaesteiden jälkeen, mutta sitä ennen ratsastaja sai hakea tammasta vauhtia laukkailemalla muutaman kierroksen. Rakensin ratsukolle viiden esteen radan, jonka neuvoin ratsastajalle. Pari ensimmäistä hyppyä meni upeasti, mutta kolmannella Liinan hyppy hieman töksähti sillä tamma näytti siltä, että se oli hetkeksi siirtynyt ihan eri planeetalle ja juuri ennen estettä herännyt taas tähän maailmaan. Loppu rata menikin upeasti ja pyysin ratsastajaa ottamaan suoraan vain saman radan uudelleen. Ratsastaja huolehti tällä kertaa koko ajan, että tamma oli selvillä siitä missä mennään ja rata meni hienosti! Tämän jälkeen laskin esteiden puomit maahan ja asettelin niistä ratsukolle loppuverkkaan maapuomeja.

03.01.2015 Estevalmennus, valmentajana Veera R.
Liina ja tämän ratsastaja olivat jo kentällä verryyttelemässä kun saavuin. Aloin heti rakentamaan ratsukolle muutamaa verkkaestettä. Ratsukko tuli ensimmäisen pikkuristikon ravissa ja nosti sen jälkeen laukan ja tuli pystyn laukassa. Liina vaikutti aika tahmealta, joten jouduimme hakemaan verkkaesteillä vauhtia aluksi jonkun aikaa ennen kuin korotin esteitä n. 60cm korkeiksi pystyiksi. Liina ylitti ensimmäisen pystyn melkoisella jäniksen loikalla, joka tuli ratsastajalle yllättäen ja tämä hieman horjahti selässä, mutta sai korjattua asentonsa ennen seuraavaa estettä. Ratsukko sai muutaman kerran tulla nämä pystyt ennen kuin hinasin toisen näistä esteistä toisen pitkän sivun keskelle ja tein pääty-ympyröille pieneet ristikot. Ratsukko tuli näitä esteitä muutamaan otteeseen ennen kuin päätimme lopettaa.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!