VIRTUAALIHEVONEN ID#135

Ruusan Sonetti

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri153cm, tummanpunarautias
RekisterinumeroVH14-018-1410
Syntynyt10.03.2014
Ikääntyminenkatso täältä
KoulutustasoVaativa B
KasvattajaSoile Salojoki (evm)
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset25.02.2017 KRJ-I palkittu pistein 100
25.02.2016 YLA2 palkittu pistein 84

© Tallin omaisuutta

Netta on luonteeltaan perusputte; ystävällinen, yritteliäs ja pääosin nöyrä. Hoitaessa se on välillä ärsyttävänkin seurallinen ja utelias - aina tunkemassa turpansa joka paikkaan ja pyörimässä ympäriinsä karsinassa. Jos Nettaa komentaa, niin kyllä se malttaa ainakin hetken seistä aloillansa. Itse tykkään laittaa sen kuntoon kuitenkin käytävällä kahdelta puolen sidottuna. Varustaminen ei tuota ongelmia Netan kanssa, mutta kavioiden putsaus kylläkin. Se ei mielellään nosta jalkojansa maasta, eikä näin ollen lukeudu myöskään kengittäjän suosikkihevosiin. Kaikki muut hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin pesemisestä lähtien. Taluttaessa Netta lönköttelee perässä pitkällä narulla ja korkeintaan yrittää nappailla heinätukkoja matkalla suuhunsa.

Ratsastaessa Netta on erittäin yritteliäs ja toimii ratsastajalla kuin ratsastajalla. Laittoi selkään sitten naapurin puskaratsastajan, eskari-ikäisen siskontyttöni tai itseni, niin tamma yrittää aina parhaansa ja kulkee kauniisti peräänannossa. Netan laji on kouluratsastus. Se omaa hienot ja ilmavat liikkeet, joissa on myös mukava istua. Tamma on kevyt ja herkkä ratsastaa, mutta ei ota itseensä kovemmistakaan tai epäselvistä avuista. Se olisi loistava opetusratsu, mutta siihen hommaan se ei ainakaan vielä pääse. Esteet eivät oikein suju, sillä Netan hyppytyyli on vähintäänkin mielenkiintoinen. Kyllä se raasu aina parhaansa yrittää, mutta ristikkoa suurempaa ei pääse puhtaasti ylitse. Maastossa Netta on hieman kuuma, mutta pysyy kyllä lähes aina hallinnassa. Sinne en päästä kuitenkaan kuin kokeneita ratsastajia Netan selässä. Aidatulla alueella on aivan sama, kuka selässä on.

Traileriin Netta menee suoraan ja matkustaa oikein asiallisesti. Kilpapaikalla sen käytös on muutenkin vain kehumisen arvoista. Netta ei turhia häslää tai stressaa, korkeintaan haluaisi kaikilta ohikulkevilta ihmisiltä rapsutuksia. Itse suoritukseen tamma panostaa aina yhtä paljon kuin kotonakin työntekoon. Se on rehti ja mukava kilpakumppani.
sh-t. Moon Sorento (KRJ-I, KTK-II) -- s.01.09.2014 (i. Hurmurilla)
sh-t. Moon Sonatiini -- s.03.10.2014 (i. Kukkurukuu)
sh-o. Moon Johannes -- s.04.11.2014 (i. Johtotähti)
sh-o. Moon Tempo -- s.22.02.2016 (i. Kuusenkerkkä)

i. Niin Väkevä
evm, rt, 150cm
ii. Jalomeri
evm, vrt, 156cm
iii. Juulian
evm, vrt, 157cm
iiii.
iiie.
iie. Valppu
evm, rt, 152cm
iiei.
iiee.
ie. Niin Kaunis
evm, m, 150cm
iei. Heppuli
evm, m, 157cm
ieii.
ieie.
iee. Kannelma
evm, rn, 153cm
ieei.
ieee.
e. Ruusa
evm, prn, 155cm
ei. Liki-Neuvokas
evm, rn, 158cm
eii. Vaahdokas
evm, vrt, 159cm
eiii.
eiie.
eie. Ellin Lohtu
evm, mrn, 153cm
eiei.
eiee.
ee. Ruusunmarja
evm, prn, 153cm
eei. Pojan-Santeri
evm, rn, 154cm
eeii.
eeie.
eee. Rosiitta
evm, prn, 150cm
eeei.
eeee.

i. Niin Väkevä on vahva ja vahvatahtoinen ori. Se ei missään nimessä kuulu aloittelijoiden käsiteltäväksi, mutta osaavissa käsissä siitä saa paljon osaamista irti. Väkä on siis osaava ja kouluratsastuksessa se onkin voittanut paljon kilpailuja ja sijoittunut kärkikastiin lähes joka kerta. Väkä on temperamentistaan huolimatta saanut tusinan verran jälkeläisiä ja ne ovat onneksi osoittautuneet isäänsä lempeäluonteisemmiksi. Väkä lopetettiin pahaksi ärtyneen ihottuman takia 27-vuotiaana.

ii. Jalomeri on kouluratsastuspainotteinen ori, joka tykkää testata uusia ihmisiä ennen kuin suostuu heidän käskyihinsä. Se on itsetietoinen ja komean ulkomuotonsa takia tykkää myös pullistella js mahtailla. Harvemmin tällä on kuitenkaan mitään vaikutusta, sillä Jalomeri on helppo saada puolelleen pienellä rapsuttelulla. Jalomeri kilpaili pitkän uran kouluratsastuksessa ja sai myös lähemmäs 30 jälkeläistä siinä sivussa. Jalomeri menehtyi vanhuuteen 29-vuotiaana.

iii. Juulian on luonteeltaan velmu ja vallaton, eikä se tunnu koskaan rauhoittuvan paikoilleen paria sekuntia pidemmäksi ajaksi. Juulian on kilpaillut pääasiassa kouluratsastuksessa, mutta sillä on hyvien ponnistuslahjojen takia kokeiltu kilpailumielessä myös jonkin verran este- ja kenttäratsastusta. Juulianilla on 18 jälkeläistä, jotka ovat lähes kaikki päätyneet kilpakentille. Juulian jouduttiin lopettamaan 25 vuoden iässä pahentuneen jalkavamman takia.

iie. Valppu on leppoisa ja mukava tamma, joka on kilpaillut kouluratsastuksessa helpon A:n tasolla ja valjakkoajossa noviisiluokassa. Valppu menestyi urallaan molemmissa lajeissa melko hyvin, mutta Valpun omistajat päätyivät kuitenkin myymään Tamman ratsastuskoululle sen ollessa 15-vuotias. Siellä tamma toimi opetushevosena ja sai myös kaksi varsaa. Valppu menehtyi 27-vuotiaana.

ie. Niin Kaunis on saanut nimensä luonnollisesti upean ulkomuotonsa ja kauniiden, suurien silmiensä mukaan. Auni on kauneutensa lisäksi myös älykäs, joten mistään tohelosta ei tosiaankaan ole kyse. Fiksu tamma on pärjännyt hyvin koulukentillä ja myös valjakkoajossa kohtalaisesti. Auni sai neljä varsaa, joista viimeinen valitettavasti menehtyi vaikean synnytyksen takia. Auni itse selviytyi juuri ja juuri ja eli lopulta 28-vuotiaaksi.

iei. Heppuli ei ole kiertänyt kilpailuja kovin pitkään, sillä ori myytiin jo alle 10-vuotiaana ratsastuskouluun opetushevoseksi sen miellyttävän ja pikkuvirheet anteeksiantavan luonteen takia. Vaikka Heppuli olikin lahjakas kouluratsun alku, ei sillä ollut tarvittavaa kunnianhimoa kilpailemiseen vaan se viihtyi paremmin leppoisassa pienessä ratsastuskoulussa jossa se sai paljon huomiota innokkailta ratsastajan aluilta. Heppuli sai kuusi jälkeläistä elämänsä aikana.

iee. Kannelma on kouluratsastusta ja valjakkoajoa kilpaillut tamma joka on molemmissa lajeissa pärjännyt hienosti Suomessa. Kannelma vuokrattiin hetkeksi myös Norjaan kilpailemaan ja se sai siellä ollessaan myös ensimmäisen varsansa. Kannelman palattua takaisin, se jatkoi kilpailemista vielä jonkin aikaa ennen siirtymistä päätoimiseksi siitostammaksi. Norjassa syntyneen orivarsan lisäksi Kannelma sai kolme tammavarsaa. Kannelma nukkui pois kunnioitettavassa 32 vuoden iässä.

e. Ruusa on hellyydenkipeä ja hurmaava tamma, joka on kiltti ja huomaavainen kaikkia kohtaan. Vaikka luonne onkin lupsakan puskaratsun, on Ruusa silti erittäin menestynyt kouluratsastuksen saralla vaativan B:n tasoisissa luokissa. Menestyksen avaimena ovat lennokkaat ja ilmavat askeleet sekä yleisesti kaunis ja siro ulkomuoto. Ruusa teki pitkän uran koulukentillä, mutta se kerkesi kuitenkin saamaan neljä jälkeläistä, joista kaikki ovat päässeet näyttämään taitojaan kouluratsastuskilpailuissa hyvällä menestyksellä. Ruusa nukkui pois 29-vuotiaana.

ei. Liki-Neuvokas on melkoinen monitaituri, sillä ori on kilpaillut päälajinsa kouluratsastuksen lisäksi myös esteitä, kenttää ja valjakkoa sekä näyttelyitä. Kouluratsastuksessa Neuvo on parhaimmillaan, mutta se on saanut tunnustusta myös muissa lajeissa. Luonteeltaan Neuvo on lievä päällepäsmäri, joka kuvittelee oman tapansa olevan aina parempi kuin muiden. Orilla on melko paljon jälkikasvua, 28 kappaletta. Neuvo lopetettiin 24-vuotiaana kuljetusonnettomuuden vuoksi.

eii. Vaahdokas on kilpaillut pääasiassa valjakkoajossa, mutta myöhemmällä iällä myös kouluratsastus otettiin mukaan kilpailukalenteriin, jotta Vaahto saisi uusia haasteita. Ori oli menestyksekäs molemmissa lajeissa. Vaahto on luonteeltaan todella tavallinen, kiltti ja miellyttämisenhaluinen eikä se ole koskaan joutunut ongelmiin kenenkään kanssa. Vaahdokas kuoli 26-vuotiaana ja se ehti ennen sitä saada 15 jälkeläistä.

eie. Ellin Lohtu on lempeä tamma ja sillä tuntuu olevan jonkinlainen kuudes aisti, sillä se osaa aistia ihmisten mielentilan hämmästyttävällä tavalla ja mukauttaa käytöksensä sen mukaan juuri sopivaksi kyseiseen tilanteeseen. Lohtu onkin todella ihana kilpailuratsu, sillä ratsastajalle osuva huono päivä kompensoituu Lohdun ottamalla lisävastuulla. Siksi Lohtu onkin menestynyt kouluratsastuksessa hyvin, vaikka sillä onkin ollut useampi toisistaan erilainen ratsastaja. Lohtu sai kilpauransa jälkeen kolme varsaa.

ee. Ruusunmarjaon siinä mielessä erikoinen hevonen, että ainakaan sen lähisuvussa ei tunnettuja huippuhevosia ole, mutta silti tamma on itse mestari kouluratsastuksessa. Tamman menestys tuli siis todellakin yllätyksenä. Luonteensa perusteella tamma on kuitenkin menestyjäainesta, sillä se on älykäs ja innokas sekä haluaa antaa kaikkensa ihmiselle, johon se luottaa. Ruusunmarjasta tuli myös arvokas siitostamma uransa jälkeen ja varsoja sillä on kuusi kappaletta. Ruusunmarja eli pitkän elämän ja nukkui pois 29-vuotiaana.

eei. Pojan-Santeri eli ole hyvin tunnettu hevonen, mutta se on tehnyt kohtalaisen kilpauran kouluratsastuksessa. Santtu on tunnetumpi kuitenkin valtavasta vatsalaukustaan, sillä se on varsinainen herkkukaivo. Mikä tahansa maistuu ja jos erehdyt herkun tarjoamaan niin Santusta saa heti uuden elinikäisen ystävän. Santtu on luonteeltaan hieman tohelu ja hassu, sekä varsin valloittava. Santtu ei ole ollut kovin suuressa suosiossa tammojen keskuudessa, joten jälkeläisiä sillä on vain kolme.

eee. Rosiitta on myös hieman tuntemattomampi hevonen, mutta se on viettänyt lähes koko elämänsä pienellä yksityistallilla omistajaperheensä luona. Perheen tytär kilpaili Rosiitalla satunnaisesti koulu- ja esteratsastuksessa ja ilmeisesti tamma on ihan kelpo ratsu ja luonteeltaan sopeutuvainen ja sosiaalinen. Rosiitta varsoi ainoastaan kerran, ja Ruusunmarjaksi nimetty tamma osoittautui aivan mahtavaksi kouluratsuksi. Rosiitta nukkui pois omassa tahrhassaan 31-vuotiaana. (c: Jonna)

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1331.58
Tahti ja irtonaisuus: 1424.84
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

ERJ-taso: 3 (1331.58p.)
KRJ-taso: 6 (2756.42p.)
VVJ-taso: 3 (1331.58p.)
KERJ-taso: 0 (0p.)

16.10.2015 Syyspäivän rapsakka maastolenkki
Netta ei ole hetkeen päässyt maastoilemaan, koska sen sen kanssa uskalla sinne ketä tahansa laskea. Päätin siis tänään itse hypätä satulaan ja suunnata yksinäni maastoon. Mut tuskin olisivat pysyneet meidän perässä, eikä Netta siedä odottelua. Hassua, miten se muuttuu niin paljon, kun ympärillä ei ole enää seiniä tai aitaa. Kentällä Netta on sellainen lässykkä, että sen selkään uskaltaa laittaa kenet vain...

Jo käynnissä Netta kipitti menemään reippaasti korvat hörössä tyytyväisenä puhisten. Ensimmäisen ravipätkän jälkeen omat käteni olivat jo pidättelemisestä hellät, joten päätin suunnata läheiselle sänkipellolle ja antaa Netan päästellä höyryjä. Tammahan ampaisi kuin tykin suusta laukalle ja porhalsi menemään peltoa päästä päähän. Ehdin ajatella jo, että mahdankohan saada hevosta lainkaan enää hallintaan. Omat poskeni punersivat jo kevyen pakkasen johdosta ja Netan hengitys huurusi. Lopulta otin reilummalla kädellä tammaa kiinni ja se antoi nätisti raviin ja käyntiin. Netta ja kuski puuskuttivat yhtä paljon, joten oli hyvä suunnata pitkällä ohjalla kohti kotia. Kyllähän tämä teki aika terää kummallekin, vaikka välillä hieman vauhti hirvitti - pakko myöntää.

Tallilla Netta pääsi pesulle, sillä se hikosi aika mallikkaasti kauttaaltaan. Tallityttö kävi heti huolestuneena meidät nähdessään kysymässä, että karhuako olette paenneet vai mitä ihmettä on tapahtunut. Kerroin päästelleeni höyryjä läheisellä sänkkärillä ja kaikki on ihan kunnossa. Loimitin Netan huolella ja laitoin karsinaan lämpimän melassiveden ja heinätukon kanssa. Tamma kävi heti piehtaroimassa ja märkä loimi oli kauttaaltaan turpeen peitossa. Kiitos vaan tästäkin...
20.10.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Axel
Ruusan Sonetti laukkasi kaunein askelin ratsastajansa Miseryn alla. Olin pyytänyt kaksikkoa tekemään itsenäisesti hyvät alkuverryttelyt, sillä tiedossa olisi paljon laukkatyöskentelyä. Komensin ratsukon tekemään isoa kahdeksikkoa. Tehtävä aloitettiin samantien ravissa, sillä tarkoituksena oli vain saada tiet ja taivutukset kuntoon ennen laukkatyöskentelyä. Netta kuunteli ratsastajaansa todella mallikkaasti, joten jo ensimmäisen kahdeksikon jälkeen lisäsin tehtävään voltit ympyröiden sisäpuolelle C ja L kirjaimien kohdalta. Aluksi taivutus volteille tuotti hieman vaikeuksia, mutta kun käskin Miseryä käyttämään taivutuksessa selvemmin ulkoapuja, alkoi homma sujumaan ja päästiin aloittaman laukkatyöskentely.

Laukassa voltit jätettiin aluksi pois. Tehtävänä oli ratsastaa kahdeksikkoa, hevonen ympyrän kaareen suuntaisesti ja laukanvaihto ympyrän vaihtuessa. Netta asettui ympyrän kaarelle oikein hyvin, ja laukanvaihdotkin onnistuivat ilman ongelmia. Muutaman kauniin vaihdon jälkeen lisättiinkin voltit takaisin tehtävään.

Ensimmäiset voltit meinasivat olla hieman turhan suuria, joten komensin Miseryä ottamaan ratsunsa hieman paremmin kasaan ennen volttia ja muistamaan ulkoapujen käytön kääntäessä. Hyvän voltin aikaan saaminen vaati muutaman yrityksen, mutta kun se alkoi sujua, tehtiin vielä muutama onnistunut toisto, ennen kuin annoin väsyneeltä näyttävän kaksikon siirtyä loppuverryttelyyn.

17.10.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Axel
Kentän reunalle saapuessani valmennettavani, Misery ja suomenhevostamma Ruusan Sonetti olivat jo työn touhussa alkuverryttelyjen parissa. Tänään oli tarkoituksena treenata hieman avotaivutuksia, joten olin neuvonut ratsastajaa ratsastamaan tammaa volteilla ja ottamaan jo parit taivutukset alkuverryttelyssä, jotta päästäisiin suoraan asiaan. Käskin Miseryä ensin tekemään avotaivutuksen kentän molemmilla pitkillä sivuilla. Netta oli hyvin kuulolla ja teki avotaivutukset kiltisti pienilläkin avuilla. Se taipui hyvin ja kulki selvästi kolmella uralla niin käynnissä kuin ravissakin, joten tämän tehtävän parissa ei kauaa jatkettu.

Seuraavaksi vaihdoin tehtävää siten, että tällä kertaa pitkän sivun alusta aloitettiin avotaivutus, joskin tällä kertaa kohti kentän keskustaa. Keskellä suoristus ja uralle palattaisiin pohkeenväistöllä. Netta teki edelleen nätin avotaivutuksen, mutta ei tarpeeksi jyrkästi, joten käskin ratsastajaa ohjaamaan tammaansa reilusti enemmän uran sisäpuolelle ulkopohkeella ja johtavalla sisäohjalla. Seuraava yritys onnistuikin jo paljon paremmin, eikä uralle väistämisessäkään ollut ongelmia, joten parin toiston jälkeen tehtiin samaa tehtävää vielä pari kertaa ravissa. Kaksikon meno alkoi näyttämään todellä hyvältä, joten annoin Miseryn itsenäisesti loppuverrytellä hevosensa.

27.07.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Tuulia T.
Toisella valmennuskerrallanne sää oli mitä parhain, joten saatoimme valmentautua kentällä. Edellis yönä oli hieman sataa tihuuttanut minkä seurauksena kentän pinta oli vielä mukavan kostea eikä liian pölyinen. Kentälle saapuessani olitte jo lämmittelemässä Sonetin kanssa ja katselinkin hetken kauempaa kun teit tammasi kanssa erilaisia kiemuroita ja ympyröitä ravissa ja laukassa. Vähän ajan päästä siirsit Sonetin käyntiin, jolloin katsoin tilanteen otolliseksi siirtyä kentän laidalta sen keskelle. Tänään harjoittelisimme kanssanne pysähdys-peruutus sarjoja, mutta ennen töihin ryhtymistä halusin teidän suorittavan muutaman pysähdyksen kootusta ravista ja lähtevän pysähdyksestä suoraan koottuun raviin. Aluksi Sonetti otti pari käynti askelta ennen kuin sait sen siirtymään raviin, mutta parin yrityksen jälkeen sait tamman siirtymään pysähdyksestä suoraan raviin. Kun pysähdyksistä raviin lähdöt alkoivat sujua otettiin mukaan neljän askeleen peruutukset. Tästä tehtävästä selvisitte Sonetin kanssa helposti ja jo parin yrityksen jälkeen esittelitte oppikirjanmukaista peruutuksesta koottuun raviin lähtöä.

20.07.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Tuulia T.
Saapuessanne Sonetin kanssa ensimmäiseen valmennukseenne sade rummutti rankasti maneesin kattoa ja ukkosen jyrinän saattoi kuulla vähän matkan päässä. Sonettia sade ja ukkonen eivät kuitenkaan tuntuneet haittaavan ja tamma vaikuttikin täysin rauhalliselta verytellessäsi sitä uralla. Lämmiteltyänne tarpeeksi siirryimme itse asiaan eli avotaivutuksiin käynnissä ja ravissa. Käynnissä selvisitte Sonetin kanssa ongelmitta jo ensimmäisellä yrittämällä, joten annoin teille luvan siirtyä raviin. Ensimmäisellä yrittämällä et ollut tarpeeksi jämäkkä sisäpohkeen kanssa, jolloin Sonetti pääsi lipsumaan pois uralta. Toisella kerralla tulitte avotaivutukseen liian kovassa temmossa ja jouduitkin hieman hidastamaan ennenkuin Sonetti suostui taipumaan avotaivutukseen. Kolmannella kerralla kuitenkin esititte minulle virheetöntä avotaivutusta, minkä jälkeen annoin teille luvan siirtyä käyntiin loppuveryttelyjen ajaksi.

16.06.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Sachiyo
Odottelin maneesissa päivän ratsukkoa, joka saapui pian ovista sisään. Ratsastaja kertoi heidän käyneen lämmittelemässä maastossa, joten voisimme aloittaa valmennuksen saman tien. Pyysin heitä siirtymään raviin ja kulkemaan hetken aikaa uraa pitkin, kun kerroin ratsastajalle, mitä olin päiväksi suunnitellut. Ensin lähtisimme tekemään erilaisia raviharjoituksia, sen jälkeen tekisimme hetken aikaa pohkeenväistöharjoitusta ja lopputunnista kävisimme vielä läpi laukanvaihtoa käynnin kautta.

Ratsukon kulkeminen näytti hyvältä, joten päätimme aloittaa saman tien. Pyysin ratsukkoa ensin tekemään ympyrät jokaisen sivun keskellä: lyhyillä sivuilla pääty-ympyrät ja pitkillä sivuilla keskiympyrät. Ratsukko suoritti rataa hienosti, joten pyysin heitä vaihtamaan suuntaa täyskaarrolla ja tekemään saman toiseen suuntaan. Ympyröiden jälkeen käskin ratsukkoa siirtymään nelikaariselle kiemurauralle, jonka jälkeen tuli vaihtaa jälleen suunta ja suorittaa toinen nelikaarinen kiemuraura heti perään. He lähtivät mutkittelemaan maneesissa, ja kaikin puolin meno näytti upealta. Kiemurauran tarkoitus oli saada tamman molemmat puolet auki, ja se tuntui onnistuvan hyvin.

Pyysin ratsastajaa kulkemaan vielä muutamia teitä, kunnes käskin heitä siirtymään käyntiin. Seuraavaksi lähtisimme tekemään ihan mukavaa pohkeenväistöharjoitusta. Ratsukon tuli kulkea uralla, väistää muutama askel uran sisäpuolelle, suoristaa hevonen ja palata jälleen takaisin uralle. Ratsastaja lähti seuraavan pitkän sivun alusta tekemään siksak-pohkeenväistöjä, jotka vaikuttivat sujuvan heti alusta asti hienosti. He kiersivät maneesin kaksi kertaa ympäri tehden pohkeenväistöjä, kunnes pyysin heitä jatkamaan kävelyä uraa pitkin.

Seuraava tehtävä olisi laukanvaihtoharjoitus. Tarkoitus oli laukata ympyräkahdeksikolla niin, että ennen keskipistettä tulisi siirtyä käyntiin, ottaa muutama käyntiaskel ja nostaa toinen laukka toiselle ympyrälle. Kahdeksikon molemmat ympyrät kuljettaisiin siis oikeassa laukassa, ja välissä tulisi tehdä laukanvaihto käynnin kautta. Ratsastaja valmisteli Netan tehtävää varten, ja he lähtivät laukkaamaan kahdeksikolle. Laukkapätkät sujuivat hyvin, mutta käyntiin siirtyminen tuotti hieman ongelmia - Netta kun olisi tahtonut vain mennä eteenpäin. Ratsastaja sai kuitenkin tamman rauhalliseksi, joten he saivat otettua muutaman käyntiaskeleen välissä ennen toista ympyrää. Ratsukko suoritti tehtävää melko pitkään, kunnes annoin heille luvan siirtyä takaisin uralle ja antaa hevoselle pitkät ohjat.

Ratsukko kulki uralla pitkin ohjin, ja kehuin ratsukkoa vielä hyvästä työskentelystä. Jäimme ratsastajan kanssa juttelemaan vielä kaikenlaista valmennuksen päätteeksi, kunnes lopulta lähdimme yhdessä kävelemään takaisin kohti tallia.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!